Το πρέσινγκ της ΑΕΚ για Ντουά, η ποιοτική εναλλακτική, η ξαφνική... εμφάνιση και τα χρονικά όρια

Ντουά - Φωτ. IMAGO

i

Κουαντό Ντουά

Το πρέσινγκ της ΑΕΚ για Ντουά, η ποιοτική εναλλακτική, η ξαφνική... εμφάνιση και τα χρονικά όρια

Κώστας Τσίλης 23:15 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 27.08.2024

Όλο το βάρος των ανθρώπων της Ένωσης έχει πέσει στην προσπάθεια για την απόκτηση ενός επιθετικού, με πίεση για να κλείσει η υπόθεση ακόμα και μέσα στην εβδομάδα και το Sportal.gr αναλύει όλα τα δεδομένα

Όσο η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι μπορεί να προκύψει σε οποιαδήποτε ομάδα. Είτε σε κομμάτι αγορών, είτε πωλήσεων. Και φυσικά η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση σ' αυτό. Ωστόσο την δεδομένη στιγμή, για την Ένωση αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο, είναι η απόκτηση ενός σέντερ φορ. Μάλιστα για περισσότερους από έναν λόγους, η ΑΕΚ είναι μια υπόθεση που θέλει να την κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και ας μην έχει την πίεση για να τον δηλώσει σε ευρωπαϊκή λίστα.

Η απόκτηση φορ είναι μια ανάγκη που έχει μπει στον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό, έχει τραβήξει πολύ και για περισσότερους από έναν λόγους είναι μια εκκρεμότητα που όλοι μέσα στην ΑΕΚ θέλουν να την κλείσουν άμεσα. Αλλά και με την σωστή επιλογή. Δεδομένα η ΑΕΚ έχει ανοιχτή διαπραγμάτευση με την Λουντογκόρετς για τον Κουαντό Ντουά. Όπως έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, είναι ένας παίκτης που η Ένωση τον θέλει και που είναι πολύ καιρό στην μεταγραφική της λίστα.

Οι συζητήσεις με την Λουντογκόρετς είναι ανοιχτές. Η ΑΕΚ πιέζει προκειμένου να κλείσει το θέμα αλλά προσπαθώντας παράλληλα να ρίξει και τις απαιτήσεις των Βούλγαρων. Όχι εύκολη διαδικασία. Ωστόσο δεν είναι μόνο η ΑΕΚ αυτή που βιάζεται σ' αυτή την υπόθεση. Η Λουντόγκορετς μπορεί να δείχνει διάθεση να πουλήσει τον Ντουά, όμως πρόκειται για τον βασικό φορ της. Κάτι που σημαίνει πως αν τελικά ο διεθνής Ελβετός αποχωρήσει, το κενό του θα πρέπει να καλυφθεί. Και η μεταγραφική περίοδος στην Βουλγαρία, λήγει την Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη. Δηλαδή σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Ντουά Κουαντό Ντουά

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Λουντογκόρετς έχει πίεση χρόνου. Την ίδια και ίσως μεγαλύτερη απ' αυτή της ΑΕΚ. Επομένως θα ήθελε το θέμα να τελειώσει άμεσα. Και μάλιστα ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά, αν θα είναι όλα εντάξει και για την ομάδα, αλλά και για τον ποδοσφαιριστή, να παραμείνει τελικά ο Ντουά στην Λουντογκόρετς. Ίσως να είναι κάτι που δεν το θέλει καμία από τις δυο πλευρές. Επομένως αυτό δίνει στην ΑΕΚ ένα "όπλο" στο πρεσάρισμα που κάνει στους Βούλγαρους, προκειμένου να φέρει την υπόθεση ακριβώς εκεί που θέλει για να την κλείσει.

Από την άλλη μεριά, το γεγονός πως η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή ουσιαστικά από την Κυριακή και ακόμα δεν έχει σημειωθεί κάποια πολύ ουσιαστική πρόοδος, καλό σημάδι δεν είναι. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο για μια εξέλιξη όχι απλώς από μέρα σε μέρα. Αλλά ακόμα και από στιγμή σε στιγμή. Άλλωστε πιθανότατα οι δυο πλευρές έχουν ανοιχτή γραμμή.

Βεβαίως ενδεχόμενο υπάρχει και το θέμα να στραβώσει οριστικά, αν η ΑΕΚ διαπιστώσει πως δεν καταλήγει πουθενά η διαπραγμάτευση. Ή πως κάποια άλλη από τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στο τραπέζι, υπάρχει το έδαφος να προχωρήσει και να κλείσει. Διότι η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ δεν δουλεύει μόνο την περίπτωση του Ντουά. Έχετε διαβάσει ήδη στο Sportal.gr, πως θέλει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο που δεν θα προχωρήσει του Ελβετού. Και έχει ανοιχτή ποιοτική εναλλακτική λύση. Ίσως περισσότερες από μια.

Μάλιστα, στο χρονικό σημείο της μεταγραφικής περιόδου που έχουμε φτάσει, υπάρχει πάντα και ο αστάθμητος παράγοντας της ξαφνικής εμφάνισης μιας μεγάλης ευκαιρίες. Όσο εξάλλου δεν έχει κλείσει το θέμα του φορ, οι κεραίες της ΑΕΚ παραμένουν ανοιχτές. Και στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου (και για τις περισσότερες χώρες, είναι αυτές που τώρα διανύουμε), πάντα μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά, αξιόλογες περιπτώσεις. Πάντως το θέμα Άκπομ που έβγαλαν οι Ολλανδοί, δεν ήταν κάτι που ανακινήθηκε από την ΑΕΚ και αν υπήρξε κάτι, θα ήταν προσέγγιση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή που φαίνεται πως πλέον δεν υπολογίζεται από τον Άγιαξ.