Το πριμ που άφησε ο Στρακόσια για να γίνει η μεταγραφή στην ΑΕΚ και το τετ α τετ με Αλμέιδα

Στρακόσια

i

Θωμάς Στρακόσια/intime

Το πριμ που άφησε ο Στρακόσια για να γίνει η μεταγραφή στην ΑΕΚ και το τετ α τετ με Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 22:32 - 08.07.2024

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έκανε ίσως την μεγαλύτερη οικονομική υπέρβαση ελληνικής ομάδας για τερματοφύλακα προκειμένου να αποκτήσει τον Στρακόσια, αλλά και ο ίδιος άφησε χρήματα στην Μπρέντφορντ ενώ η συζήτηση με τον Αργεντινό τεχνικό έπαιξε τον ρόλο της

Η μεταγραφή του Φώτη Στρακόσια στην ΑΕΚ, δεν ήταν μια καθόλου απλή ιστορία. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από την Πρέμιερ Λιγκ, μετά από θητεία στο Καμπιονάτο και μάλιστα ως βασικός στην Λάτσιο και μ' ένα εξαιρετικό Euro στα πόδια του πριν μερικές μέρες με την εθνική Αλβανία. Ως εκ τούτου χρειάστηκε να γίνουν πολλά, προκειμένου να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Το πρώτο ήταν πως ο Μάριος Ηλιόπουλος έπρεπε να κάνει μια μεγάλη οικονομική υπέρβαση. Κυρίως ως προς το συμβόλαιο που θα έδινε στον ίδιο τον Στρακόσια. Ένα συμβόλαιο που επί της ουσίας κάνει τον διεθνή Αλβανό, τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα στην Ελλάδα. Και αυτό έγινε, παρόλο που η ΑΕΚ ήδη είχε αποκτήσει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και μάλιστα επίσης μ' ένα σχετικά υψηλό συμβόλαιο.

Επίσης και ο ίδιος ο Στρακόσια, παρότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ τον ικανοποίησε απόλυτα οικονομικά, έκανε τις δικές του υποχωρήσεις, όταν αποφάσισε πως θέλει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Το πριμ υπογραφής του στην Μπρέντφορντ, το οποίο δεν το είχε ακόμα εισπράξει, το χάρισε προκειμένου να διευκολύνει το τελικό deal.

Και βεβαίως όπως συμβαίνει σ' όλες τις μεταγραφές της ΑΕΚ, ο ρόλος που έπαιξε και εδώ ο Ματίας Αλμέιδα, ήταν σημαντικός. Ο Αργεντινός τεχνικός όπως κάνει και μ' όλους τους παίκτες, όχι απλώς άναψε το πράσινο φως για να γίνει η μεταγραφή, αλλά μίλησε με τον ίδιο τον Στρακόσια και του ανέλυσε διεξοδικά το πλάνο που υπάρχει στην ΑΕΚ. Κάτι που πάντα παίζει καταλυτικό ρόλο.