Το προφίλ της Μαρσέιγ: Ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Μαρθελίνιο

Πανηγυρισμοί παικτών Μαρσέιγ

i

© getty

Το προφίλ της Μαρσέιγ: Ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Μαρθελίνιο

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:40 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 14.08.2024

Η Μαρσέιγ θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, εφόσον πρώτα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/07) ο Παναθηναϊκός έμαθε τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.  

Η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο του «τριφυλλιού» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, την Μαρσέιγ, εφόσον πρώτα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο. Οι αναμετρήσεις των πράσινων είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 8 ή 9 Αυγούστου και η ρεβάνς ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Οι εντός των συνόρων διακρίσεις

Η Μαρσέιγ είναι δεύτερη σε πρωταθλήματα στη Γαλλία, με εννιά διακρίσεις -όσες και η Παρί Σεν Ζερμέν και μία λιγότερη από τη Σεντ Ετιέν

Βέβαια, η τελευταία φορά που ανέβηκε στην κορυφή της εγχωρίας Λίγκας ήταν το 2010, με την τετραετία 1989-1992 να είναι η πιο χρυσή στην ιστορία της, λόγω των τεσσάρων σερί τίτλων. Από εκεί και πέρα, έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δέκα Κυπέλλων Γαλλίας, τριών League Cup, καθώς και δύο Super Cup Γαλλίας.

Όταν ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης

Από το παλμαρέ των Μασσαλών ξεχωρίζει αν μην τι άλλο η κατάκτηση του Champions League τη σεζόν 1992-93, στην πρώτη που η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση διεξήχθη με τη νέα της μορφή (μετά το Κύπελλο Πρωταθλητριών). 

Προεξέχοντος του Ντιντιέ Ντεσάν αλλά και με παίκτες στο ρόστερ όπως οι Μπαρτέζ και Ντεσαγί, η Μαρσέιγ είχε επικρατήσει 1-0 της Μίλαν στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου (44' Μπολί). Επίσης έχει τέσσερις χαμένους ευρωπαϊκούς τελικούς, κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης στο Europa League το 2018, με Ερυθρό Αστέρα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1991, καθώς και με Πάρμπα (1999) και Βαλένθια (2004) στο Κύπελλο UEFA. 

Τα μεγάλα ονόματα της Μαρσέιγ και τα μπάτζετ των 250 εκατ. ευρώ

Αδιαμφισβήτητα το μεγάλο αστέρι της Μαρσέιγ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Παρόλα αυτά, ξεχωρίζουν πολλοί ακόμα παίκτες όπως οι Ρέιναν Λόντι, Γκεντουζί, Ουντέρ, Μαλινόφσκι, Βερετού, Παόυ Λόπεθ και Γκεγιέ, με το ρόστερ της να εκτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ στο transfermarkt. Τεχνικός της είναι ο Ισπανός Μαρθελίνιο.  

Tags: