Το πρώτο στοίχημα που κέρδισε ο Πήλιος και η κάθε κουβέντα του Αλμέιδα που χρίζει προσοχής

Πήλιος

i

Σταύρος Πήλιος/©intime

Το πρώτο στοίχημα που κέρδισε ο Πήλιος και η κάθε κουβέντα του Αλμέιδα που χρίζει προσοχής

Κώστας Τσίλης 15:41 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 14.08.2024

Σίγουρα ο Πήλιος είναι ο κερδισμένος του Γενάρη και σίγουρα στα λόγια του Αλμέιδα βρίσκεται πάντα το κλειδί όλων των (μεταγραφικών) εξελίξεων στην ΑΕΚ

Ήταν αρχές του περασμένου Γενάρη, όταν μετά από ένα ματς στην Κηφισιά, ο Ματίας Αλμέιδα είχε προαναγγείλει πως ο Σταύρος Πήλιος είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει βασικό επιλογή από τον Γενάρη, για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ήταν μάλιστα ένα ματς στο οποίο είχε παίξει ο 23χρονος μπακ πολύ λίγο και ως αλλαγή. Όμως κάτι περισσότερο από δυο μήνες μετά, ο Πήλιος δεδομένα είναι πλέον στο βασικό rotation του Αλμέιδα και μάλιστα ακόμα και ως βασικός. 

Μάλιστα το γεγονός πως ο Αργεντινός τεχνικός άναψε το πράσινο φως για να φύγει από τώρα από την ΑΕΚ ο Μιλάντ Μοχαμάντι και όχι το καλοκαίρι που έληγε το συμβόλαιο του, αποδεικνύει πόσους σημαντικούς πόντους έχει κερδίσει ο Πήλιος στην εμπιστοσύνη του προπονητή. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή, που αυτό που φαίνεται είναι, πως η ΑΕΚ δεν θα προχωρήσει τώρα τον Γενάρη σε προσθήκη αριστερού μπακ. Την δεδομένη στιγμή, όλα δείχνουν πως αυτή η κίνηση μετατέθηκε για το καλοκαίρι. 

Αυτή την ευκαιρία στον Πήλιο, ο Αλμέιδα την είχε προαναγγείλει από τον Νοέμβρη. Όπως εμμέσως πλην σαφώς, είχε προαναγγείλει ο Αργεντινός τεχνικός την περασμένη Τετάρτη, ακόμα και την αποχώρηση του Μοχαμάντι. «Ακόμη δεν έχει κλείσει, δεν έχει ξεκαθαρίσει, μπορεί», ήταν η απάντηση του Αλμέιδα, στην ερώτηση για το εάν υπάρχει η προοπτική να αποχωρήσει κάποιος παίκτης από την ΑΕΚ τώρα τον Γενάρη. 

Όλα αυτά είναι (μια ακόμα) τρανή απόδειξη πως χρίζει πάντα ιδιαίτερης προσοχής, κάθε κουβέντα του Αλμέιδα, διότι εκεί βρίσκεται το κλειδί των εξελίξεων στην ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να έχει σημασία το γεγονός πως στην συζήτηση της προηγούμενης Τετάρτης στα Σπάτα, ο Αργεντινός τεχνικός άφησε έστω και με χαραμάδα ανοιχτή, για μια μεταγραφική προσθήκη μέσα στον Γενάρη. Μάλιστα στην ερώτηση, τι θα αποφασίσει εάν προκύψει την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ένας παίκτης με τις προϋποθέσεις και τις θέσεις που ψάχνει για το καλοκαίρι, ο Αλμέιδα έδειξε με τα χέρια του και μ' ένα πλατύ χαμόγελο, πως θα τον φέρει στα Σπάτα. Ενώ φυσικά και οι άνθρωποι της ΑΕΚ που τρέχουν το κομμάτι των μεταγραφών, δεν έχουν... απενεργοποιηθεί. Το ακριβώς αντίθετο.

Φυσικά και ο Αλμέιδα έχει πει πως είναι δύσκολο πλέον να γίνει μεταγραφική κίνηση τώρα τον Γενάρη. Και ανέλυσε και τους λόγους με άκρως ποδοσφαιρικά επιχειρήματα. Που προφανώς και αυτό έχει την σημασία του. Όμως από την στιγμή που ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός άφησε ανοιχτή έστω μια χαραμάδα και με δεδομένο πως τίποτα απολύτως δεν το λέει και δεν το κάνει τυχαία, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά πως το μεταγραφικό ζήτημα για την ΑΕΚ τώρα τον Γενάρη, έχει κλείσει οριστικά.