Το πρότζεκτ Ζίνι παραμένει πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ

Ζίνι

i

Ζίνι/©intime

Το πρότζεκτ Ζίνι παραμένει πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 17:58 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 23.08.2024

Είναι δεδομένο πως η Ένωση θα προχωρήσει στον δανεισμό του 22χρονου Ανγκολέζου, ωστόσο η απόφαση θα παρθεί πολύ προσεκτικά, καθώς ο παίκτης υπολογίζεται πολύ και το ίδιο και η πρόοδός του

Σ' αυτή την τελική ευθεία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ δείχνει να έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της, πάνω σε δυο άξονες. Ο πρώτος είναι η απόκτηση ενός σέντερ φορ, με τις συζητήσεις με τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει η Ένωση, να κορυφώνονται. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τις αποχωρήσεις. Διαβάσατε άλλωστε ήδη από χθες στο Sportal.gr, πως η ανάγκη για αποσυμφόρηση του ρόστερ, είναι επείγουσα ανάγκη.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεδομένα θα αποχωρήσει, είναι ο Ζίνι. Αυτή η απόφαση δεν έχει παρθεί επειδή κρίθηκε πως ο 22χρονος Ανγκολέζος δεν κάνει για την ΑΕΚ ή επειδή δεν ποντάρει πλέον η ομάδα στο ταλέντο του. Το ακριβώς αντίθετο. Ακριβώς επειδή για την ΑΕΚ το πρότζεκτ του Ζίνι εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό, επιλέγεται να παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού, ώστε να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που δεν θα έβρισκε φέτος εδώ.

Στην Ένωση υπάρχουν πλέον πολλές και πολύ ποιοτικές επιλογές για την μεσοεπιθετική γραμμή. Στην θέση του αριστερού ακραίου μπακ, στην οποία αγωνιζόταν κυρίως ο Ζίνι, υπάρχει ο Γκατσίνοβιτς, ο Κοϊτά, ακόμα και ο Περέιρα. Επομένως ο 22χρονος Ανγκολέζος δεν θα έβρισκε καν θέση στις αποστολές για τα ματς. Όπως δεν έχει βρει και μέχρι τώρα. Παρόλα αυτά στην ΑΕΚ εξακολουθούν να πιστεύουν πολύ και στο ταλέντο του και στα προσόντα του.

Γι αυτό και θέλουν να πάρουν πολύ προσεκτικά την απόφαση για την ομάδα στην οποία θα παραχωρήσουν με δανεισμό τον Ζίνι. Τον παίκτη τον ήθελε πολύ η Λαμία, όπως και άλλες ελληνικές ομάδες. Ο ίδιος ο Ζίνι θεωρεί πως οι προοπτικές είναι καλύτερες εκτός Ελλάδος. Την ίδια ακριβώς προσέγγιση, έχει και η ΑΕΚ. Άλλωστε ενδιαφέρον υπάρχει για τον Ανγκολέζο και από το εξωτερικό.

Πάντως το σίγουρο είναι, πως πριν ανάψει το πράσινο φως η ΑΕΚ για τον δανεισμό του Ζίνι, θα έχει φροντίσει να εξασφαλίσει πως εκεί που θα πάει θα έχει χρόνο συμμετοχής. Και μάλιστα μεγάλο. Κάτι που θα εξασφαλίσει στον βαθμό του δυνατού, την προοπτική της αγωνιστικής εξέλιξης του 22χρονου Ανγκολέζου επιθετικού.