Το σκεπτικό της ΑΕΚ πίσω από την ψήφο για τη νέα ΚΕΔ

Κοσμάς

i

Γιώργος Κοσμάς/intime

Το σκεπτικό της ΑΕΚ πίσω από την ψήφο για τη νέα ΚΕΔ

Κώστας Τσίλης 14:34 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 01.08.2024

Η Ένωση ψήφισε υπέρ των τριών ξένων που θα απαρτίζουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για πολύ συγκεκριμένους λόγους, χωρίς αυτή η επιλογή να συνιστά οποιαδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης

Για την ΑΕΚ επί της ουσίας δεν υπήρχε διακύβευμα ως προς την στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για την κατάρτιση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αφενός διότι η Ένωση έχει σταθερή θέση να τάσσεται πάντα υπέρ των επιλογών της ΕΠΟ και κατόπιν να τις κρίνει με βάση τα έργα και τις ημέρες. Αφετέρου διότι και τα τρία πρόσωπα, αποτελούν επιλογή της ΟΥΕΦΑ.

Διαιτητές από κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες στην ΚΕΔ - Νέος πρόεδρος ο Γάλλος Λανουά με υπόδειξη της UEFA στον Γκαγκάτση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:52 - 31.07.2024

Διαιτητές από κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες στην ΚΕΔ - Νέος πρόεδρος ο Γάλλος Λανουά με υπόδειξη της UEFA στον Γκαγκάτση

Η συνάντηση του Μάκη Γκαγκάτση με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και οι εξελίξεις σχετικά με τη στελέχωση της ΚΕΔ με διαιτητές από κορυφαία πρωταθλήματα.

Με βάση αυτά τα δυο δεδομένα, ήταν απολύτως αναμενόμενο, η ΑΕΚ να ψηφίσει υπέρ των τριών προσώπων που θα απαρτίζουν την καινούργια ΚΕΔ. Προφανώς, αυτή η επιλογή και στάση, ούτε είναι, ούτε μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης της Ένωσης προς κανέναν. Και αυτό πρέπει να είναι καθαρό.

Πάντως είναι δεδομένο, πως αυτή η κίνηση αποτελεί, όπως έλεγαν κορυφαία διοικητικά στελέχη της ΑΕΚ, "μία ακόμα ένδειξη καλής πίστης και θέλησης της νέας διοίκησης για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου". Βεβαίως αυτό που ξεκάθαρα προσέθεταν, είναι πως "ως ΑΕΚ θα περιμένουμε την απόλυτη ισονομία σε όλα τα επίπεδα".