Το... τρικ που ψάχνει ο Αλμέιδα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Το... τρικ που ψάχνει ο Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 13:10 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 29.09.2024

Ο Αργεντινός τεχνικός το έχει "παιδέψει" πολύ το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ για το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έχει αναζητήσει για μια κίνηση που θα μπορεί να κάνει το ματ στον αντίπαλο

Τον Παναθηναϊκό του Αλόνσο, ο Ματίας Αλμέιδα τον αντιμετωπίζει για πρώτη φορά απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τον συγκεκριμένο αντίπαλο όμως σε ντέρμπι, τον έχει διαχειριστεί ουκ ολίγες φορές ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ. Ήδη τέσσερις μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επομένως ο Αλμέιδα ξέρει τι απαιτείται σ' ένα τέτοιου είδους ματς.

Είναι αλήθεια πως και λόγω των δεδομένων που δημιουργούν οι απουσίες (ειδικά του Γκαρσία και του Μαρσιάλ) αλλά και των ιδιαιτεροτήτων του παιχνιδιού, ο Αργεντινός τεχνικός το έχει "παιδέψει" πολύ το αγωνιστικό του πλάνο. Και όπως έχει συμβεί και στα προηγούμενα ντέρμπι, έτσι και τώρα είναι πολύ πιθανό να έχει ψαχτεί πολύ, προκειμένου να βρει ένα τρικ με το οποίο θα αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή.

Είναι κάτι που συνηθίζει να ψάχνει ο Αλμέιδα σε παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι. Και γενικώς, αλλά και ειδικώς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για παράδειγμα, στη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 στα περυσινά Play Offs, ο Αργεντινός τεχνικός είχε επιλέξει να ρίξει στην βασική ενδεκάδα τον Σέρχιο Αραούχο, παρόλο που δεν ήταν πλέον στις πρώτες επιλογές του. Κυρίως όμως είχε κάνει το... τρικ με τον Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Αλμέιδα είχε δώσει στον Μεξικανό χαφ ρόλο αριστερού εξτρέμ σ' εκείνο το παιχνίδι. Με μεγάλη ελευθερία κινήσεων μεν, με πολύ συχνές κινήσεις προς τον άξονα, αλλά από την θέση του ακραίου. Και ήταν κάτι το οποίο είχε λειτουργήσει πολύ καλά και ήταν σημαντικό κομμάτι στο παζλ της εξαιρετικής εικόνας που είχε δείξει η ΑΕΚ σ' εκείνο το ντέρμπι.

Προφανώς και τώρα τα αγωνιστικά δεδομένα και των δυο ομάδων, είναι εντελώς διαφορετικά. Επομένως δεν συζητάμε για ένα ίδιο τρικ. Αλλά είναι πολύ πιθανό ένα ανάλογο τρικ, να το έχει ψάξει για να το βρει ο Αλμέιδα. Και με διαθέσιμους παίκτες όπως ο Πινέδα, ο Λιούμπιτσιτς και ο Περέιρα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια για τον Αργεντινό τεχνικό, να βρει ένα τέτοιο τρικ.