Το βουβό ταξίδι της επιστροφής της ΑΕΚ, η ανοιχτή γραμμή του Αλμέιδα με την διοίκηση και οι μεταγραφές

Το βουβό ταξίδι της επιστροφής της ΑΕΚ, η ανοιχτή γραμμή του Αλμέιδα με την διοίκηση και οι μεταγραφές

Κώστας Τσίλης 13:57 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 07.08.2024

Η αποστολή της Ένωσης επέστρεψε ξημερώματα στην Αθήνα με πολύ βαρύ κλίμα, αλλά η διαχείριση της κατάστασης θα γίνει με καθαρό μυαλό και χωρίς να γίνει κάτι περισσότερο από τις συνεχείς επαφές που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ανάμεσα στον προπονητή και τον ιδιοκτήτη

Για την ΑΕΚ το χθεσινό "κτύπημα" στο πρώτο ματς με τη Νόα ήταν και πολύ αναπάντεχο αλλά και πολύ ισχυρό. Ήταν και το σκορ της ήττας, αλλά ήταν και η εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο, που βύθισαν και τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες στις σκέψεις τους και στον προβληματισμό τους. Η αποστολή "πέταξε" για Αθήνα αμέσως μετά το παιχνίδι, επέστρεψε ξημερώματα και δεν ακούστηκε στο ταξίδι ούτε... λέξη. Σιγή "νεκροταφείου" υπήρχε στο τσάρτερ.

Τώρα ΑΕΚ, τρέχα...
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:19 - 06.08.2024

Τώρα ΑΕΚ, τρέχα...

Μετά και την εικόνα και το σκορ με τη Νόα, είναι μονόδρομος για την Ένωση, να ξαναφτιάξει σχεδόν από την αρχή και με δραματικά στενά χρονικά περιθώρια και το αγωνιστικό και το μεταγραφικό της πλάνο και να το υλοποιήσει - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Αλμέιδα σχεδόν δεν έκανε κουβέντα ούτε με τους συνεργάτες του και ήταν βυθισμένος στα κιτάπια του και στους προβληματισμούς απ' όλο αυτό που έγινε στην Αρμενία. Ψάχνει ήδη από το πρώτο λεπτό μετά την λήξη του ματς στην Αρμενία, όλα αυτά που απαιτούνται για να αλλάξει η εικόνα. Έδωσε για σήμερα ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, καθώς δεδομένα έπρεπε να ξεκουραστούν μετά από ματς και ταξίδι. Αλλά έπρεπε να αδειάσει και όλων το μυαλό, πριν επιστρέψουν ξανά στα Σπάτα για να πιάσουν δουλειά.

Δεδομένα η επόμενη μέρα της ήττας από τη Νόα, έχει προβληματισμό και μάλιστα βαθύ. Σ' όλα τα επίπεδα του συλλόγου. Ωστόσο αυτό που φαίνεται είναι πως η πρόθεση είναι να το διαχειριστούν όλοι και όλο αυτό με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Ο Αλμέιδα ήταν και πριν από το παιχνίδι με τη Νόα σε ανοιχτή γραμμή και με την διοίκηση και με τον Μάριο Ηλιόπουλο. Και αυτό παραμένει και ως εκ τούτου για ότι χρειαστεί να ειπωθεί και να τεθεί επί τάπητος, δεν χρειάζεται να προκύψει μια έκτακτη τέτοιου είδους συνεργασία. Διότι προπονητής και διοίκηση είναι έτσι κι αλλιώς σ' ανοιχτή γραμμή για όλα.

Αυτό που κυριαρχεί στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά την Αρμενία, είναι ο έντονος προβληματισμός. Κυρίως για το πως θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας άμεσα και δραστικά. Καταρχάς ως προς το αγωνιστικό κομμάτι. Ως προς το κομμάτι δε των μεταγραφών, ενδεχομένως αναγνωρίζεται πως ίσως υπάρχουν και έξτρα ανάγκες πέρα από την απόκτηση αριστερού μπακ και φορ που ήδη βρίσκονται στον σχεδιασμό.

Όμως υπάρχει και ένα αντικειμενικό πρόβλημα. Το ρόστερ της ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι ήδη γεμάτο. Είναι χαρακτηριστικό πως για να βγει η ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με τη Νόα, χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί ο Αλμέιδα την συγκυρία με τον τραυματισμό του Μπρινιόλι και του Γιόνσον για να κερδίσει δυο θέσεις. Ενώ και πάλι έμεινε εκτός ο Οντουμπάτζο, παρότι υπολογίζεται κανονικά. Επομένως υπάρχει επί της ουσίας το ζήτημα, πως θα πρέπει να υπάρξει αποχώρηση, προκειμένου να γίνει έξτρα προσθήκη.