Τόμας Μουργκ: Ο «φευγάτος» Αυστριακός που έγινε πρωταγωνιστής

Τόμας Μουργκ

i

© Intime

Τόμας Μουργκ: Ο «φευγάτος» Αυστριακός που έγινε πρωταγωνιστής

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:00 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 14.08.2024

Η «αναγέννηση» του Τόμας Μουργκ τη φετινή σεζόν, ο μετρ της διαχείρισης Λουτσέσκου και το ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης.

«Με μπροστάρη τον Τόμας Μουργκ, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του σε όλες τις διοργανώσεις». Αν κάποιος φίλος του Δικεφάλου άκουγε τη συγκεκριμένη φράση το περασμένο καλοκαίρι, είναι δεδομένο πως δεν θα πίστευε στα αυτιά του.

Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός βρέθηκε πολλές φορές μία ανάσα από την έξοδο, ωστόσο η... μοίρα τον ήθελε στην Τούμπα, ίσως γιατί είχε προβλέψει την «αναγέννηση». Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο 29χρονος αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, με τη συνεισφορά του να είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

© Intime

Στη χθεσινή αναμέτρηση (17/12) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αγωνιστεί σε μία έδρα που πάντα τον δυσκολεύει, ενώ οι απουσίες των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τάισον έδειχναν να κάνουν το έργο ακόμη πιο ζόρικο. Οι Θεσσαλονικείς παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τους δύο καλύτερους εξτρέμ που διαθέτουν, ωστόσο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στην Αρκαδία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έξι φορές (μέτρησαν οι τέσσερις) κι έφτασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (έστω και προσωρινά) με... οδηγό τον Τόμας Μουργκ.

Ο Αυστριακός επιθετικός πήρε φανέλα βασικού για ακόμη ένα ματς, πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο τρίποντο (1-4). 

Με αυτά τα δύο τέρματα, ο Μουργκ έφτασε τα επτά τη φετινή σεζόν με την «ασπρόμαυρη» φανέλα σε συνολικά 20 συμμετοχές.

© Intime

Ο ίδιος είχε βρει δίχτυα επίσης στα ματς κόντρα σε Ελσίνκι, Πανσερραϊκό (Χ2), Βόλο και στο ματς της πρεμιέρας, ξανά με τον Αστέρα.

Οι τρεις μεγάλες νίκες με βασικό τον Μουργκ

Οι δύο μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ κόντρα στην Άιντραχτ σε Τούμπα και Φρανκφούρτη αλλά και ο θρίαμβος στο «Γ. Καραϊσκάκης», είχαν ένα κοινό στοιχείο. Στις τρεις αυτές αναμετρήσεις, ο Ράζβαν Λουτσέσκου πήγε κόντρα στα προγνωστικά και αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Γιάννη Κωνσταντέλια, για να δώσει φανέλα βασικού στον Τόμας Μουργκ.

Ο Αυστριακός «άρπαξε» τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από τα... μαλλιά και δικαίωσε τον Ρουμάνο τεχνικό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε. Να θυμίσουμε πως ο Μουργκ βρέθηκε στο περιθώριο αρκετές φορές, ενώ το περασμένο καλοκαίρι έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να βρεθεί ένας σύλλογος που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ωστόσο αυτός δεν βρέθηκε κι έτσι δόθηκε η εντύπωση πως ο 29χρονος ποδοσφαιριστής «ξέμεινε» στον ΠΑΟΚ.

Κάπου εκεί βρέθηκε ο μετρ της διαχείρισης Λουτσέσκου, ο οποίος του έδωσε ενεργό ρόλο και πλέον η κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που επικρατούσε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι σκέψεις για ανανέωση και το μήνυμα του ίδιου

Όπως έγραψε και το Sportal την περασμένη εβδομάδα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και στον Δικέφαλο γίνεται συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου του Αυστριακού μεσοεπιθετικού.

Στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής κέρδισε έναν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας και ιδιοκτησίας είναι να συζητήσουν μαζί του για την ανανέωση.

© Intime

Για την αγορά του Μουργκ, ο ΠΑΟΚ είχε βγάλει από τα ταμεία του σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ και με δεδομένο ότι βρίσκεται πλέον στη δεξαμενή των βασικών, στην Τούμπα υπάρχει η σκέψη να τον κρατήσουν και μετά το καλοκαίρι.

Ο ίδιος πάντως έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, δείχνοντας πως απολαμβάνει τις στιγμές του στη Θεσσαλονίκη και στον σύλλογο. 

«Είμαι εδώ να συζητήσω εάν ο ΠΑΟΚ πάρει την πρωτοβουλία», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το διπλό στην Τρίπολη.

© Intime