Διχασμένοι οι οπαδοί της Αγγλίας με τον διορισμό του Τούχελ ως νέου προπονητή

O Tόμας Τούχελ

i

©imago

Διχασμένοι οι οπαδοί της Αγγλίας με τον διορισμό του Τούχελ ως νέου προπονητή

Νεφέλη Μπισμπίκη 10:37 - 16.10.2024

Είναι πλέον επίσημο, ο Τόμας Τούχελ είναι ο νέος προπονητής της Αγγλίας και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα για την απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας, με ένα μέρος των οπαδών να μην το θεωρεί και πολύ καλή ιδέα.

Η Αγγλία τα τελευταία χρόνια δεν έχει πείσει με τις επιλογές των προπονητών της, παρόλο που έφτασε σε δύο διαδοχικούς τελικούς Euro, έχασε όμως και τους δύο. Τώρα, ο Τόμας Τούχελ, είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Η FA τον διόρισε ως τον νέο προπονητή των «Τριών Λιονταριών», αυτόν που θα διαδεχθεί τον Γκάρεθ Σάουθεγκέϊτ και τον Λι Κάρσλεϊ.

Ο Τούχελ, είναι ο πρώτος Γερμανός ο οποίος αναλαμβάνει μία τέτοια θέση στην Αγγλία. Το συμβόλαιο του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2025, ενώ μέχρι τότε ο Λι Κάρσλει θα είναι αυτός που θα ηγηθεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Nations League. Ωστόσο ο Γερμανός, πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, είναι γνωστός στην Αγγλία και στην Premier League, από την θητεία του στην Τσέλσι, αλλά αυτό δεν παύει να έχει διχάσει το κοινό, για την απόφαση της FA.

O Τόμας Τούχελ μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ με τους ξένους προπονητές που αναλαμβάνουν τα «Τρία Λιοντάρια», με τον Σβεν-Γκόραν Έρικσον από τη Σουηδία και τον Φάμπιο Καπέλο από την Ιταλία. Ένα μέρος των οπαδών βέβαια, δεν ενθουσιάστηκε στο άκουσμα του ονόματός του, ενώ άλλοι έγραψαν πως αυτή του η απόφαση δεν ταιριάζει με την Γερμανική φιλοσοφία. Συγκεκριμένα τα σχόλια στα social media είναι κάπως έτσι:

«Ο Γερμανός Τούχελ ως προπονητής της Αγγλίας; Όχι ευχαριστώ. Όχι για μένα. Και θα τελειώσει με δάκρυα».

«Τα άλλοτε μεγάλα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας καταρρέουν για άλλη μια φορά κάτω από το #TwoTierFreeGearKeir Ένας Γερμανός. Ο Τόμας Τούχελ, είναι ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τι μετά; Ένας Γάλλος υπεύθυνος για το Υπουργείο Άμυνας μας; #BrokenBritain».

«Ο Κλοπ και ο Τούχελ έχουν λάβει πρόσφατες προσωπικές αποφάσεις που δεν θα ταιριάζουν με ένα μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινωνίας».

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έχουν αντίθετη άποψη και πιστεύουν πως υπό τις οδηγίες του Γερμανού, υπάρχουν ελπίδες το 2026 το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου να «γυρίσει σπίτι», μετά από το 1966.

«Ο Τόμας Τούχελ διαχειρίζεται τα Τρία Λιοντάρια; Το μέλλον της Αγγλίας μόλις έγινε συναρπαστικό».

«Ωραία, μπορεί επιτέλους να γυρίσει σπίτι!»