Με έναν χρόνο αποκλεισμό κινδυνεύει ο Τονάλι για τα παράνομα στοιχήματα

Σάντρο Τονάλι

i

PrtScr

Με έναν χρόνο αποκλεισμό κινδυνεύει ο Τονάλι για τα παράνομα στοιχήματα

Κώστας Τόπας 09:21 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 14.08.2024

Ο Σάντρο Τονάλι αναμένεται να αποκλειστεί για έναν χρόνο από τα γήπεδα, μετά τη συμμετοχή του σε παράνομα στοιχήματα.

Ο πρώην μέσος της Μίλαν και νυν της Νιουκάστλ, τέθηκε υπό έρευνα την περασμένη εβδομάδα, κάτι που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το στρατόπεδο της Ιταλίας ενόψει των προκριματικών του Euro 2024 με τη Μάλτα και την Αγγλία. Ο Σάντρο Τονάλι μάλιστα αναγνώρισε ότι έχει εθισμό με τον τζόγο και υποβάλλεται σε θεραπεία για να το ξεπεράσει.

Οι «καρακάξες» αντιμετώπισαν την Κρίσταλ Πάλας στο «Σαιντ Τζέιμς Παρκ», της οποίας κι επικράτησαν με 4-0, για την 9η αγωνιστική της Premier League, με τον Τονάλι μάλιστα να αγωνίζεται ως βασικός. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η «Gazzetta dello Sport» πριν από μερικές ημέρες, αυτή ήταν και η τελευταία εμφάνιση του Ιταλού μέσου με τη Νιουκάστλ.

Πλέον απομένει να γνωστοποιηθεί η τιμωρία του Σάντρο Τονάλι, με την «corrieredellosport» να αναφέρει πως η ποινή θα είναι τέσσερα χρόνια, καθώς ο Ιταλός μέσος πόνταρε και στην πρώην ομάδα του, όσο αγωνιζόταν σε αυτή, την Μίλαν. Ωστόσο, οι κανόνες θα του εγγυηθούν μια ουσιαστική έκπτωση. Από 4 χρόνια αναστολής, θα πέσει στα 2 επειδή η συμφωνία ένστασης θα φτάσει πριν από την παραπομπή. Ενώ, τα 2 χρόνια θα μειωθούν σε 1,5 χάρη στη συνεργασία του Τονάλι με τις αρχές. 

Η συμφωνία ένστασης φαίνεται να είναι θέμα λεπτομερειών, τις οποίες οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να λύσουν. Για λόγους συνέπειας, το αποκαταστατικό μέρος της ποινής θα μπορούσε να είναι πέντε μήνες. Τότε ο Tονάλι θα παρέμενε εκτός δράσης για 13 μήνες. Αντίθετα, οι δικηγόροι του στοχεύουν σε περαιτέρω έκπτωση, που θα πέσει στα 12. 

«Ο Σάντρο θα πληρώσει για ό,τι έκανε λάθος. Ελπίζω να δοθεί η σωστή κύρωση για αυτό που εκπροσωπεί για το ποδόσφαιρο, είναι ιταλική κληρονομιά», είπε ο ατζέντης του, Ρίσο. Για να καταλήξει σε συμφωνία, η FIGC θα πρέπει να κλείσει την έρευνα όσο αυτή του Τορίνο είναι ακόμα ανοιχτή, με τις αναλύσεις στο κατασχεθέν κινητό τηλέφωνο να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθε