Ο Τονάλι «έσπασε» τη σιωπή του πριν την επιστροφή του στα γήπεδα κι αποκάλυψε τι έκανε τους τελευταίους 10 μήνες

Ο Σάντρο Τονάλι με τη φανέλα της Νιουκάστλ

Ο Τονάλι «έσπασε» τη σιωπή του πριν την επιστροφή του στα γήπεδα κι αποκάλυψε τι έκανε τους τελευταίους 10 μήνες

Κώστας Τόπας 11:13 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 28.08.2024

Ο Σάντρο Τονάλι μίλησε για το τέλος της τιμωρίας του, λόγω παράνομου στοιχηματισμού και για την επιστροφή του στις υποχρεώσεις με τη Νιούκαστλ.

Ο Σάντρο Τονάλι, ο οποίος υπέγραψε από τη Μίλαν στη Νιουκάστλ το καλοκαίρι του 2023, τιμωρήθηκε από την ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για παραβίαση των κανονισμών, λόγω παράνομου τζόγου, ενώ έπαιζε στη Serie A.

Στον Ιταλό μέσο επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 10 μηνών για παραβίαση των κανόνων στοιχηματισμού, με την κύρωση να εφαρμόζεται παγκοσμίως μετά την έγκριση της FIFA. Ο 24χρονος έχει πλέον εκτίσει την τιμωρία του και βρίσκεται στην αποστολή της Νιούκαστλ για την αναμέτρηση του Carabao Cup κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Πριν από την πιθανή επιστροφή του, ο Τονάλι μίλησε εκτενώς για την κατάστασή του, αναφέροντας λεπτομερώς τι έκανε τους τελευταίους 10 μήνες. Ο Ιταλός μέσος μέσος υποβλήθηκε σε ένα «θεραπευτικό σχέδιο» και ένα «εκπαιδευτικό πρόγραμμα» στην Ιταλία και είχε «16 συναντήσεις με ειδικούς» καθώς βοήθησε τους άλλους παίκτες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

«Ήταν πολύ, πολύ, πολύ δύσκολο τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τους πρώτους τρεις μήνες. Τώρα νιώθω ότι είναι μια νέα εποχή. Είναι άλλο ένα σημείο στη ζωή μου. Έχω μια μεγάλη ομάδα.

Γύρισα στην Ιταλία. Είχα 16 συναντήσεις με την ομοσπονδία, με παιδιά, και ήταν τόσο σημαντικό για μένα. Αυτό το πρόβλημα είναι πρόβλημα... για τους ποδοσφαιριστές. (Αλλά) οι παίκτες είναι τυχεροί. Δεν έχω προβλήματα που έχουν οι κανονικοί άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Tonali, ο οποίος εντάχθηκε στη Νιούκαστλ για 55 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε: «Ο κόσμος με βοήθησε, όπως η ψυχολόγος μου. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους στην Ιταλία για τη θεραπεία. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες από εμένα. Είμαι τόσο τυχερός που μπορώ να παίξω τώρα, και η ζωή μου είναι η ίδια, παίζω ένα παιχνίδι και επιστρέφω στη ζωή μου για τους κανονικούς ανθρώπους.

Είμαι χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά σε 10 μήνες που μπορώ να παίξω. Νιώθω καλά, γιατί ξέρω ότι η ομάδα και οι οπαδοί ήταν εδώ μαζί μου. Δεν ήμουν ποτέ μόνος αυτούς τους μήνες».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!