Λείπεις εσύ και όλα φταίνε...

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Λείπεις εσύ και όλα φταίνε...

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:13 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 05.09.2024

Ήταν δεδομένο πως η απουσία του Τόνι Κρόος από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Αλλά ότι θα «φώναζε» και τόσο πολύ ίσως να μην το περίμενε κανείς...

Ο σοφός λαός λέει την εξής φράση: Δεν ξέρεις τι έχεις μέχρι να το χάσεις. Βέβαια, στην περίπτωση του Τόνι Κρόος χρειάζεται μία τροποποίηση αυτή η φράση. Δεν ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχεις μέχρι να το χάσεις! Και αυτό γιατί όλοι ήξεραν και εκτιμούσαν τι παικταράς είναι ο Γερμανός μέσος, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι κενό θα δημιουργούσε στη «Βασίλισσα» η αποχώρηση του.

Η αποχώρηση αυτής της ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας των 34.000 πασών δεν άφησε απλά ένα κενό βασικά, αλλά μια μαύρη τρύπα. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποφέρει από την απουσία του περισσότερο από όσο φανταζόταν. «Πώς είναι δυνατόν να έχει πέσει τόσο πολύ η Μαδρίτη, αν έχει αλλάξει μόνο ένα κομμάτι», είναι ένα ερώτημα που ακούγεται αρκετά αυτές τις εβδομάδες -μετά το μέτριο προς κακό ξεκίνημα των Μαδριλένων- είτε από δημοσιογράφους είτε από οπαδούς.

Ο Κρόος παρακάλεσε για τη «Χρυσή Μπάλα» με τον δικό του τρόπο: «Εσείς μπορείτε να την πάρετε του χρόνου»
LA LIGA

14:31 - 05.09.2024

Ο Κρόος παρακάλεσε για τη «Χρυσή Μπάλα» με τον δικό του τρόπο: «Εσείς μπορείτε να την πάρετε του χρόνου»

Ο Τόνι Κρόος βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα και με ένα ποστ στα social media παρακάλεσε να... του τη δώσουν με έναν αστείο και ιδιαίτερο τρόπο.

Αλλά υπάρχει εξήγηση. Ο Κρόος ήταν ένα βασικό κομμάτι του παζλ. Είναι σαν να τραβήξεις ένα χαρτί από έναν πύργο φτιαγμένο από τραπουλόχαρτα. Θα καταρρεύσει. Ο Γερμανός ήταν ο ορισμός της φράσης «ήρεμη δύναμη». Δεν ήταν... θορυβώδης ποδοσφαιριστής, αλλά ουσιαστικός και με το παραπάνω. Και φυσικά δεν ήταν μόνο οι πάσες του, τα σουτ του και τα μαρκαρίσματα του. Ήταν η προσωπικότητα του, που έδινε άλλη αίγλη στην ομάδα του Αντσελότι.

Ο αντικαταστάτης του;

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει χωρίς αυτόν γιατί είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Καταλήγει πάντα να ξεπερνά το οποιοδήποτε όνομα ποδοσφαιριστή όσο σπουδαίος κι αν είναι αυτός. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η μετάβαση στη «μετά-Κρόος» εποχή είναι πολύ δύσκολη.

Κανένας από τους επτά μέσους που έχουν οι «μερένχες» στο ρόστερ τους δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του. Δεν υπάρχει άλλος Κρόος στην ομάδα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος Κρόος στον κόσμο. Και γι' αυτό η ομάδα δεν ψάχτηκε την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο για μέσο, επειδή δεν είδε κάποιον που θα μπορούσε πραγματικά να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Ο «Δον Κάρλο», όμως, ξέρει...

Το... plan b είναι απλό: «Παίξτε διαφορετικά!». Αυτά ήταν τα λόγια του Κάρλο Αντσελότι στους παίκτες του, από τους οποίους ζήτησε να πάνε σε πιο κάθετο παιχνίδι. Μπορεί να χαθεί αρκετά ο έλεγχος της μπάλας, αλλά θα υπάρχει περισσότερο η δυνατότητα να χτυπά η ομάδα στις αντεπιθέσεις. Και με επιθετική τριπλέτα Ροντρίγκο, Βινίσιους και Εμπαπέ, οι αντεπιθέσεις θα είναι... κίνδυνος-θάνατος.

Το πρόβλημα είναι ότι από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Θεωρητικά μπορεί να μοιάζει απλή η μετάβαση σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά στην πράξη δεν είναι. Γι' αυτό και η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η «Βασίλισσα» μαθαίνει να ζει χωρίς τον Κρόος, αλλά της κοστίζει...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!