Κρόος: «O Eμπαπέ δεν επηρέασε την απόφασή μου να μην φύγω από τη Ρεάλ»

Ο Τόνι Κρόος

i

©imago

Κρόος: «O Eμπαπέ δεν επηρέασε την απόφασή μου να μην φύγω από τη Ρεάλ»

Νεφέλη Μπισμπίκη 14:55 - 22.10.2024

Ο Τόνι Κρόος , ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του μετά το Euro 2024, δήλωσε πως δεν μπήκε στον πειρασμό να καθυστερήσει την αποχώρηση του από την Ρεάλ, για να παίξει με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της γενιάς του, ο Τόνι Κρόος, αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 34 ετών. Ο Γερμανός μέσος κατέκτησε μέσα σε μία δεκαετία, 23 τρόπαια με την Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένων πέντε Champions League , ενώ με την Εθνική του ομάδα, πανηγύρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Βραζιλία.

Σε συνέντευξή του στην Ισπανική εφημερίδα «Marca», o Κρόος μίλησε τόσο για την μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και για την δύσκολη απόφαση να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον σύλλογο.

«Η απόφαση δεν εξαρτιόταν από το αν ένας παίκτης ερχόταν ή έφευγε», απάντησε ερωτηθείς για τον αν θα παρέμενε λίγο ακόμα στην ομάδα για να παίξει με το νέο απόκτημα της Ρεάλ, τον Εμπαπέ.

«Ήταν δική μου απόφαση. Ήξερα ότι ο Εμπαπέ θα ερχόταν, και είμαι χαρούμενος που το έκανε, γιατί θα βοηθήσει την ομάδα. Θα μπορούσε να είχε έρθει πριν από δύο χρόνια, αλλά τώρα είναι επιτέλους εδώ. Αλλά δεν επηρέασε την απόφασή μου».

Όσο για την ανακοίνωση της αποχώρησης στον Κάρλο Αντσελότι, ο 34χρονος ανέφερε πως ήταν ότι πιο δύσκολο είχε κάνει.

«Ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να το πω στον Κάρλο. Ήλπιζε ότι θα συνέχιζα, είχαμε και έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ήταν ο πρώτος μου προπονητής εδώ και δεν ήταν εύκολο να του το πω, αλλά όλα στη ζωή κάποτε τελειώνουν».

«Ήξερα ότι δεν θα θυμώσει, αλλά ότι θα ήταν λίγο λυπημένος. Δεν ήταν εύκολο ούτε για μένα, γιατί κάτι που ήταν πολύ ιδιαίτερο τελείωνε. Προσπάθησα να διαλέξω μια καλή στιγμή. Και Ήμουν τυχερός που κερδίσαμε τη La Liga με διαφορά και είπα: "Τώρα!" Γιατί ήταν η τέλεια στιγμή, μεταξύ της La Liga και του τελικού του Champions League».