Η Λάτσιο πήρε το «θρίλερ» με την Τορίνο και την έριξε από την κορυφή

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Λάτσιο κόντρα στη Τορίνο - Φωτ. IMAGO

Η Λάτσιο πήρε το «θρίλερ» με την Τορίνο και την έριξε από την κορυφή

Κώστας Τόπας 15:40 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 29.09.2024

Η Λάτσιο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στη Serie A, καθώς επικράτησε της Τορίνο, σε ένα ματς «θρίλερ», με 3-2.

Η Τορίνο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως μία από τις φορμαρισμένες ομάδες στη Serie A, καθώς ήταν αήττητη με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, παρά τον αποκλεισμό του Coppa Italia μεσοβδόμαδα από την Έμπολι.

Ωστόσο, η Λάτσιο ήταν εκείνη η οποία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και μάλιστα από νωρίς, όταν ο Νούνο Ταβάρες σύγκλινε προς τα αριστερά, μοίρασε στον Ματέο Γκεντουζί κι εκείνος μέσα από την περιοχή του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους Λατσιάλι, μόλις στο όγδοο λεπτό του αγώνα. Αυτή, ήταν η τέταρτη ασίστ σε ισάριθμους αγώνες της Serie A για τον πρώην αριστερό μπακ της Άρσεναλ.

Έσωσε τον βαθμό στο φινάλε η Αταλάντα που πήρε την ισοπαλία κόντρα στην Μπολόνια
SERIE A

23:38 - 28.09.2024

Έσωσε τον βαθμό στο φινάλε η Αταλάντα που πήρε την ισοπαλία κόντρα στην Μπολόνια

Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα στο Μπολόνια - Αταλάντα, για την 6η αγωνιστική της Serie A, η δεύτερη κατάφερε να αποσπάσει τον έναν βαθμό, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Το 1-0 για την Λάτσιο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διπλασιάσουν και τα τέρματά τους. Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας στην αναμέτρηση, ο Γκούσταφ Ίσακσεν, έδωσε στον Μπουλαγιέ Ντιά για να σκοράρει για το 2-0.

Η Τορίνο κατάφερε να μειώσει στο σκορ οκτώ λεπτά αργότερα, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό. Στο 75΄ ο προπονητής των γηπεδούχων, Πάολο Βανόλι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών προς τον διαιτητή της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, η Λάτσιο ήλεγξε με σχετική ευκολία το παιχνίδι και πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Νασλίν στο 89'.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τορίνο αντέδρασε και μείωσε σε 3-2, με το καταπληκτικό γυριστό του Κόκο, αλλά αυτό δεν άγχωσε τους Λατσιάλι, οι οποίοι έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της αντιπάλου τους. Μετά από αυτή τη νίκη, οι Ρωμαίοι σκαρφάλωσαν στην 6η θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς.

Από την άλλη, η Τορίνο υποχώρησε στην τέταρτη θέση του πίνακα κι από την κορυφή στην οποία βρισκόταν με 11 βαθμούς. Αυτή ήταν και η πρώτη της φετινή ήττα στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στη Serie A

Η βαθμολογία στη Serie A