Ανακοίνωσε τον νέο της Τεχνικό Διευθυντή η Τότεναμ

Γιόχαν Λάνγκε

i

©Photo by Aston Villa/Aston Villa FC via Getty Images

Ανακοίνωσε τον νέο της Τεχνικό Διευθυντή η Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής • 23:26 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 14.08.2024

Η Τότεναμ ανακοίνωσε τον Γιόχαν Λάνγκε ως τον νέο της Τεχνικό Διευθυντή.

Η Τότεναμ ανακοίνωσε τον νέο της Τεχνικό Διευθυντή. Ο λόγος για τον Γιόχαν Λάνγκε, ο οποίος δούλεψε στο παρελθόν σε Κοπεγχάγη και Άστον Βίλα.

Ο Λάνγκε θα αναλάβει το νέο του πόστο την 1η Νοεμβρίου και θα είναι ο άνθρωπος που θα αντικαστάστησει τον Φάμπιο Παρατίτσι. Ο Ιταλός είχε παραιτηθεί από τους «Σπερς» αφού είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο «Plusvalenza» (αφορά ψευδείς λογιστικές αναφορές), τον καιρό που ήταν Αθλητικός Διευθυντής στη Γιουβέντους. Ο Παρατίτσι τιμωρήθηκε με δυόμιση χρόνια αποχής από το ποδόσφαιρο και προχώρησε σε έφεση, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Η ανακοίνωση της Τότεναμ για την πρόσληψη του Λάνγκε αναφέρει τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Γιόχαν Λάνγκε διορίστηκε Τεχνικός Διευθυντής με ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2023. Ο Λάνγκε θα έχει την ευθύνη για την πρόσληψη, την ανάλυση και τον εντοπισμό ταλέντων σε όλες τις ομάδες και των ακαδημιών μας. Ο Λάνγκε κατείχε τον ρόλο του Παγκόσμιου Διευθυντή Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης και Διεθνών Ακαδημιών στην Άστον Βίλα από τον Ιούνιο του 2023, έχοντας προηγουμένως δουλέψει ως Αθλητικός Διευθυντής από τον Ιούνιο του 2020.

Ο Λάνγκε επέβλεψε αρκετές μεταγραφές παικτών υψηλού προφίλ, μια περίοδο που είδε την Άστον Βίλα να περνά στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Το 2014, ο Λάνγκε, έχοντας προηγουμένως αποτελέσει Βοηθός Προπονητής, επανήλθε στην Κοπεγχάγη ως Διευθυντής Ανάπτυξης και στη συνέχεια της ίδιας σεζόν ως Τεχνικός Διευθυντής».