Η Τότεναμ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων μεταγραφής του Ντεφόε στην Πόρτσμουθ

Ζερμέν Ντεφόε

i

©Tottenham Hotspur

Η Τότεναμ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων μεταγραφής του Ντεφόε στην Πόρτσμουθ

Κώστας Τόπας 14:36 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 14.08.2024

Η Τότεναμ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων μεταγραφής κατά τη μεταγραφή του Ζερμέν Ντεφόε στην Πόρτσμουθ το 2008.

Οι «Times» ισχυρίζονται ότι νέα στοιχεία δείχνουν ότι η Τότεναμ είχε συνεννοηθεί με έναν μάνατζερ, ενώ συμφώνησαν να πουλήσουν τον πρώην Άγγλο επιθετικό Ζερμέν Ντεφόε στη Πόρτσμουθ για 8,5 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2008. Ωστόσο, τότε δεν έγινε καμία ενέργεια από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα το διοικητικό όργανο είναι έτοιμο τώρα να εξετάσει τις καταγγελίες.

Οι παραβιάσεις των κανόνων των ατζέντηδων της FA είχαν προηγουμένως οδηγήσει σε αφαιρέσεις βαθμών, απαγορεύσεις μεταγραφών και αναστολές για τους αξιωματούχους του συλλόγου.

«Η υπόθεση εκδικάστηκε από μια ανεξάρτητη επιτροπή διαιτησίας πριν από 15 χρόνια», είπε μια εκπρόσωπος της FA.

«Η FA δεν ήταν μέρος στη διαιτησία. Δεν είναι σαφές πόσες πληροφορίες κοινοποιήθηκαν με την FA εκείνη την εποχή και δεν ελήφθησαν πειθαρχικά μέτρα. Εάν υπάρχουν νέα στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή και τα οποία υποδηλώνουν ότι έγιναν σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων μας, θα τα εξετάσουμε», κατέληξε.

Η Λούτον έλαβε δέκα βαθμούς τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών των μάνατζερ την ίδια χρονιά, ενώ η Τότεναμ τερμάτισε τρεις βαθμούς πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι για να προκριθεί στο Champions League τη σεζόν 2009/10. Οι ισχυρισμοί για τη μετακίνηση του Ντεφόε στο «Φράτον Παρκ» τέθηκαν αρχικά από τον ατζέντη, Σκάι Άντριου ο οποίος απολύθηκε από τον πρώην επιθετικό πριν από τη συμφωνία και παραμένει στην πρώτη γραμμή της νέας έρευνας.

Οι Times ισχυρίζονται: «Στην ακρόαση για τη μεταγραφή Ντεφόε, η επιτροπή διαπίστωσε ότι ο Μίτσελ Τόμας, ο πρώην παίκτης της Γουέστ Χαμ και της Τότεναμ και ένας αδειούχος παράγοντας, ήταν κεντρικό πρόσωπο στη συμφωνία. Ο Τόμας ονομάστηκε από την FA το 2008 σε μια λίστα μάνατζερ που δραστηριοποιούνταν στο ποδόσφαιρο χωρίς άδεια.

Ακούστηκε επίσης ότι ο Λέβι ζήτησε τις υπηρεσίες του Στιούαρτ Πίτερς, ενός ατζέντη που είχε άδεια, για να ενεργήσει για την Τότεναμ, αλλά ότι ένα συμβόλαιο εκπροσώπησης - που απαιτείται από τους κανόνες της FA - δεν φαινόταν να ισχύει. Ο Λέβι συμφώνησε να πληρώσει τον Πίτερς περίπου 1 εκατομμύριο λίρες για τον ρόλο του στη μεταγραφή των 7,5 εκατομμυρίων λιρών».