Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος κάνει μπάσιμο για την εξαγορά της Τότεναμ με 3,75 δισ. ευρώ!

Κέιν - Σον και Ντόχερτι

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images/Ideal Images

Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος κάνει μπάσιμο για την εξαγορά της Τότεναμ με 3,75 δισ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 13:53 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 20.08.2024

Ο Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζαμ Νατζάφι ετοιμάζει μια τεράστια προσφορά εξαγοράς 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Τότεναμ.

Ο Nατζάφι ο οποίος είναι ο πρόεδρος της MSP Sports Capital, συνεργάζεται με μια κοινοπραξία επενδυτών για τη δομή της προσφοράς ώστε να εξαγοράσει την Τότεναμ. Σύμφωνα με τους Financial Times, o Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος και οι συνεργάτες του του δομούν τα σχέδιά τους με μια προσφορά που αναμένεται να παρουσιαστεί στον σημερινό ιδιοκτήτη των «σπιρουνιών» Τζο Λιούις και στον πρόεδρο Ντάνιελ Λίβι, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το εν λόγω δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο Nατζάφι και η εταιρεία του, MSP είναι διατεθειμένοι να δαπανήσει ένα ποσό το οποίο θα φτάνει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ και θα προσθέσουν επιπλέον 750 εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή των οφειλών που έχουν οι Λονδρέζοι. Ο Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος μάλιστα θα υποβάλλει 70% της προσφοράς, ενώ άλλοι θα συνεισφέρουν το υπόλοιπο 30%, με επενδυτές πιθανότατα να προέρχονται από το Άμπου Ντάμπι.

Μια πιθανή εξαγορά θα μπορούσε να οδηγήσει τα «σπιρούνια» να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με άνεση στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε να ενισχυθούν και να είναι σε θέση να κοντράρουν στα ίσα ομάδες όπως την Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League. 

Ο σημερινός ιδιοκτήτης Τζο Λιούις και ο πρόεδρος Ντάνιελ Λίβι, έχουν επαινεθεί για την οικονομική τους διαχείριση από τότε που αγόρασαν τον σύλλογο το 2000. Ωστόσο, οι οπαδοί απογοητεύονται της Τότεναμ ολοένα και περισσότερο από την έλλειψη τροπαίων παρά το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί κορυφαίοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Χάρι Κέιν και και Σον Χιουνγκ-Μιν.

Μεγάλα ονόματα προπονητών, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο σημερινός τεχνικός Αντόνιο Κόντε, προσπάθησαν να οδηγήσουν την Τότεναμ στην κορυφή, ωστόσο το έργο της απέτυχε. Το τελευταίο τρόπαιο των Λονδρέζων ήρθε μέσω του Λιγκ Καπ το 2008, ενώ η τελευταία τους εμφάνιση σε τελικό ήταν στο Champions League του 2019, όπου έχασαν από την Λίβερπουλ.