Από βδομάδα το ηχητικό της συνομιλίας του διαιτητή με τον VAR στο Τότεναμ - Λίβερπουλ

Από βδομάδα το ηχητικό της συνομιλίας του διαιτητή με τον VAR στο Τότεναμ - Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 14:45 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να ακούσουν το ηχητικό των συνομιλιών μεταξύ του διαιτητή με τον VAR για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Λουίς Ντίας.

Ο διευθυντής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ, θεωρεί ότι του ασκείται πίεση για την άμεση δημοσιοποίηση του βίντεο. Ωστόσο, τόσο ο Γουέμπ όσο και η Ένωση Διαιτητών της Αγγλίας έχουν αποδεχθεί ότι η Premier League απαιτεί την ολοκλήρωση της πλήρους αναθεώρησης του χάους και της ανατροπής που κόστισε στον Λούις Ντίας ένα κανονικό γκολ στο ντέρμπι με την Τότεναμ.

Η Λίβερπουλ θα είναι η πρώτη που θα λάβει τόσο τα... ευρήματα της επανεξέτασης όσο και την κασέτα του περιστατικού και των επικοινωνιών μεταξύ του διαιτητή της αναμέτρησης με το VAR. Η PGMOL από την πλευρά της, επιθυμεί να δημοσιοποιήσει αυτό το υλικό το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, η διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί σημαίνει ότι οι οπαδοί ενδέχεται να μην έχουν την ευκαιρία μέχρι τη μηνιαία εκπομπή του Γουέμπ στο διαδίκτυο, η οποία πιθανότατα θα μεταδοθεί την επόμενη Δευτέρα (09/10).

Για την ώρα πάντως,η Premier League τιμώρησε τους διαιτητές που βρίσκονταν στο VAR του Τότεναμ - Λίβερπουλ από τους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής, ως μία συνέπεια του λάθους που συνέβη.