Χαμός στην Premier League: Παίκτης μεγάλης ομάδας εθεάθη να κάνει χρήση «hippy crack»

Ιβ Μποσεμού

Χαμός στην Premier League: Παίκτης μεγάλης ομάδας εθεάθη να κάνει χρήση «hippy crack»

Κώστας Τόπας 10:10 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 12.08.2024

Ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, Ιβ Μπισούμα, ζήτησε συγγνώμη για τη «σοβαρή έλλειψη κρίσης» αφού βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να εισπνέει αέριο γέλιου.

Ο Ιβ Μπισουμά, ποδοσφαιριστής της Τότεναμ στην Premier League, που κερδίζει περισσότερα από 64.200 ευρώ την εβδομάδα, κατέγραψε τον εαυτό του να καταναλώνει αέριο γέλιου (οξείδιο του αζώτου ή ρωγμή χίπης) σε ένα μπαλόνι.

Τις εικόνες του 27χρονου μέσου της Ακτής Ελεφαντοστού δημοσίευσε ο ίδιος στο Snapchat λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν. Ο αγγλικός Τύπος δημοσιεύει ότι ο πρώην παίκτης της Μπράιτον και της Λιλ κατανάλωσε αέριο γέλιου σε ένα πάρτι στο Λονδίνο μετά τον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου με την Μπάγερν Μονάχου.

Αυτός είναι ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι όπου ο Γκουαρντιόλα ζήτησε να μην πουληθεί αυτό το καλοκαίρι
PREMIER LEAGUE

08:32 - 12.08.2024

Αυτός είναι ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι όπου ο Γκουαρντιόλα ζήτησε να μην πουληθεί αυτό το καλοκαίρι

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ζήτησε από την διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι να μην πουληθεί ένας παίκτης ο οποίος αναμένεται να είναι πρωταγωνιστής των Πολιτών τη νέα σεζόν.

Στις εικόνες, ο Μπισούμα φαίνεται να καταναλώνει οξείδιο του αζώτου σε μια λιμουζίνα με σοφέρ που μετέφερε τον ίδιο και τους φίλους του. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό πάντως, ο παίκτης μέσω social media θέλησε να απολογηθεί για τις πράξεις του, ζητώντας συγγνώμη για τη «σοβαρή έλλειψη κρίσης».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτά τα βίντεο. Αυτή ήταν μια σοβαρή έλλειψη κρίσης. Κατανοώ τη σοβαρότητα αυτού και τους κινδύνους για την υγεία που εμπεριέχονται, και επίσης παίρνω την ευθύνη μου ως ποδοσφαιριστής και ως πρότυπο πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Μπισούμα σε μια ανακοίνωση.

Η κατοχή αερίου γέλιου (οξείδιο του αζώτου ή χίπη κρακ) ήταν παράνομη στη Βρετανία από πέρυσι, οπότε ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Τι είναι το hippy crack (νιτρώδες οξειδωτικό ή αέριο γέλιου);

Το υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «χίπυ κρακ» ή αέριο γέλιου, έρχεται σε δοχεία που χρησιμοποιούνται για την πλήρωση μπαλονιών, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εισπνοή του παράνομου αερίου.

Η κατανάλωση οξειδίου του αζώτου παρέχει ένα γρήγορο υψηλό, αλλά ενέχει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων, μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης, ακόμη και θανάτου.

Η μακροχρόνια χρήση «αερίου γέλιου» μπορεί επίσης να προκαλέσει κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, ακράτεια, παραισθήσεις και νευρική βλάβη.

Το υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «χίπυ κρακ» ή αέριο γέλιου, θεωρείται ελεγχόμενο ναρκωτικό κατηγορίας Γ και η κατοχή μέσω εισπνοής είναι ποινικό αδίκημα στη Βρετανία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!