Χαμός στην Τότεναμ: Ο Μπεντανκούρ κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια στον συμπαίκτη του Σον και κινδυνεύει με «καμπάνα»

Ροντρίγκο Μπεντανκούρ - Σον Χιουνγκ-Μιν

Χαμός στην Τότεναμ: Ο Μπεντανκούρ κατηγορείται για ρατσιστικά σχόλια στον συμπαίκτη του Σον και κινδυνεύει με «καμπάνα»

Κώστας Τόπας 12:36 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 12.09.2024

Ο αστέρας της Τότεναμ, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, κατηγορήθηκε από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λόγω ασέβειας προς τον συμπαίκτη του, Σον σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό Μέσο.

Ο Αργεντινός μέσος της Τότεναμ, Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, κατηγορήθηκε για σχόλια που έγιναν σχετικά με τον συμπαίκτη του, Σον Χιουνγκ Μιν αυτό το καλοκαίρι. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Ουρουγουάης, ο 27χρονος μέσος είπε ότι ο διεθνής Νοτιοκορεάτης Σον και τα ξαδέρφια του «μοιάζουν όλοι ίδιοι».

Δηλώσεις που προκάλεσαν αναστάτωση τόσο στο στρατόπεδο της Τότεναμ όσο και σε αυτό της αγγλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αργότερα, ο Μπεντανκούρ απολογήθηκε για το άστοχο σχόλιο του, λέγοντας: «Σον, αδερφέ! Λυπάμαι για αυτό που συνέβη, ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Ξέρεις ότι σε αγαπώ και δεν θα σου έδειχνα ποτέ ασέβεια, ούτε θα πλήγωνα εσένα ή κανέναν. Σε αγαπώ αδερφέ!»

Η Τότεναμ κυκλοφόρησε αργότερα μια δήλωση λέγοντας: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ποικιλόμορφη, παγκόσμια βάση θαυμαστών μας και τις ομάδες παικτών μας. Οι διακρίσεις οποιουδήποτε είδους δεν έχουν θέση στον σύλλογό μας, στο παιχνίδι μας ή στην ευρύτερη κοινωνία».

Την Πέμπτη (12/09) αναφέρθηκε ότι ο Αργεντινός μέσος είχε κατηγορηθεί από την FA. Από την πλευρά της η αγγλική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση «Ο Ροντρίγκο Μπεντάνκουρ κατηγορήθηκε για φερόμενη παραβίαση του Κανονισμού Ε3 της FA για ανάρμοστη συμπεριφορά σε σχέση με μια συνέντευξη στα ΜΜΕ. Υποτίθεται ότι ο μέσος της Τότεναμ παραβίασε τον Κανονισμό Ε3.1 της FA καθώς ενήργησε με ακατάλληλο τρόπο και/ή χρησιμοποίησε υβριστικές ή/και προσβλητικές λέξεις και/ή έκανε το παιχνίδι σε δυσφήμιση. Υποστηρίζεται περαιτέρω ότι αυτό συνιστά «επιβαρυντική παραβίαση», η οποία ορίζεται στον Κανόνα Ε3.2 της FA, καθώς περιλάμβανε αναφορά, ρητή ή σιωπηρή, στην εθνικότητα ή/και τη φυλή ή/και την εθνική καταγωγή».

Στα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σον έγραψε: «Μίλησα με τη Λόλο. Έκανε λάθος, το ξέρει και έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο Λόλο δεν θα ήθελε να πει ποτέ σκόπιμα κάτι προσβλητικό. Είμαστε αδέρφια και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το ξεπεράσαμε αυτό, είμαστε ενωμένοι και θα είμαστε ξανά μαζί στην προετοιμασία για να παλέψουμε για την ομάδα μας ως ένα».

Ο Μπεντανκούρ έχει προθεσμία έως τις 19 Σεπτεμβρίου για να απαντήσει στην κατηγορία, αλλά αν αυτή επιβεβαιωθεί τότε η τιμωρία του μπορεί να είναι από έξι έως και 12 αγωνιστικές.

Οι «Spurs» πρόκειται να επιστρέψουν στη δράση της Premier League την Κυριακή (15/09, 16:00), όταν θα φιλοξενήσουν την Άρσεναλ στο Βόρειο Λονδίνο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!