Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια το σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ

Τότεναμ - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια το σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ

Γιάννης Λιβανός • 17:48 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 14.08.2024

Τέτοια μέρα πριν 12 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να επικρατήσει της Τότεναμ στο Λονδίνο, σε ένα αλησμόνητο παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για όσους φιλάθλους του δικεφάλου του βορρά βρέθηκαν εκείνη τη βραδιά στο White Hart Lane.

Οιωνός νίκης μπορεί να χαρακτηριστεί το επικό διπλό του ΠΑΟΚ απέναντι στην Τότεναμ προ δωδεκαετίας. Ο δικέφαλος του Βορρά αγωνίζεται απόψε εκτός έδρας στις 22:00 κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε ένα ματς που αν αποδειχθεί νικηφόρο θα οδηγήσει στην απευθείας πρόκριση των Θεσσαλονικέων στους «16» του Europa Conference League. Αν μη τι άλλο ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ήθελε να δει την ομάδα του να παίζει όπως κόντρα στην Τότεναμ πριν από ακριβώς δώδεκα χρόνια.

Τότε ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League είχε αντιμετωπίσει την Τότεναμ στο Λονδίνο, σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του δικεφάλου του βορρά. Ο ΠΑΟΚ είχε παραταχθεί εκείνο το βράδυ  με τους εξής έντεκα: 

Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81'), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84'), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62'), Αθανασιάδης

Οι Λονδρέζοι της Τότεναμ απ' την άλλη είχαν ξεκινήσει με την παρακάτω εντεκάδα: Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69'), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67'), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71'), Ντεφόου.

Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν το παιχνίδι με μεγάλα κέφια και προηγήθηκαν ήδη από το 6ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, κάνοντας τους όσους φιλάθλους του ΠΑΟΚ βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο White Hart Lane να φωνάζουν ρυθμικά « Οοοο ΠΑΟΚΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΕΕΛΑΑΑ». Ο  κόσμος του δικεφάλου ήταν απολαυστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Σύντομα το μομέντουμ της καταφανούς υπεροχής του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε και σε δεύτερο τέρμα, με τον Αθανασιάδη να νικά με κοντινή προβολή τον Γκόμεζ, έπειτα από ασίστ του έξοχου το βράδυ εκείνο Γεωργιάδη.

Στο 36ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα Μπας Νάιχαους είδε παράβαση του Σταφυλίδη στη γραμμή του τέρματος του Χαλκιά, με συνέπεια να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Τότεναμ και να αποβάλλει τον μέχρι εκείνη την ώρα συγκλονιστικό 17χρονο τότε Σταφυλίδη. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μόντριτς , ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα μειώνοντας σε 1-2. 

Το δεύτερο μέρος  υπήρξε εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ, με τον Χαλκιά να κερνάει, αλλά την Τότεναμ τελικά να μην πίνει. Οι ασπρόμαυροι διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο ημίχρονο χάρη στις καίριες επεμβάσεις των αμυντικών τους. Οι Άγγλοι δεν κατέγραψαν κάποια αξιόλογη τελική, παρά την μεγάλη κατοχή της μπάλας που είχαν, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να φύγουν θριαμβευτές από το Λονδίνο και να παίρνουν την πρόκριση στους 32 του θεσμού.

Μένει να φανεί αν η ιστορική αυτή βραδιά του δικεφάλου του βορρά επαναληφθεί και απόψε απέναντι στη Γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για να περάσει απευθείας στους  «16» του Europa Conference League.

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!