Βήμα Champions League για την Τότεναμ, 2-0 την Τσέλσι που παραπαίει

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Βήμα Champions League για την Τότεναμ, 2-0 την Τσέλσι που παραπαίει

Sportal newsroom 17:30 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 20.08.2024

Η Τότεναμ πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου, κερδίζοντας τη Τσέλσι 2-0 και αρχίζει να εδραιώνεται στην τετράδα.

Η Τότεναμ πήρε το ντέρμπι του Λονδίνου, κερδίζοντας τη Τσέλσι 2-0 για την 25η αγωνιστική της Premier League. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, αρχίζει και εδραιώνεται στη τετράδα. Από την άλλη η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ συνεχίζει να έχει πτωτική πορεία.

Το σκορ για την ομάδα του βόρειου Λονδίνου το άνοιξε ο Όλιβερ Σκιπ στο 46', ο οποίος πήρε το ριμπαόυντ μετά από ασταθή απόκρουση του Κέπα Αριθαμπαλάνγκα. Νωρίτερα όμως ο Χακίμ Ζίγιες είχε αποβληθεί στο 45+4, γιατί ο Μαροκινός έριξε χαστούκι στον Έμερσον. 

Στο 82' ο Χάρι Κέιν διπλασίασε τα τέρματα για τα «σπιρούνια». Ο Σον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντάιερ έπιασε τη κεφαλιά και ο αρχηγός της Τότεναμ, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, σκορ που ήταν και το τελικό. Αυτό ήταν το 18ο τέρμα του Άγγλου επιθετικού στο πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μετά την «τεσσάρα» από τη Λέστερ έχει κάνει ένα σερί δύο νικών, που την έχουν βάλει στη τετράδα. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 45 βαθμούς, τέσσερις πίσω από τη Νιούκαστλ που είναι πέμπτη και έχει δύο αγωνιστικές λιγότερες. 

Από την άλλη η Τσέλσι συνεχίζει να παραπαίει στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία οχτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ έχει δεχτεί ήττα και από τη Μάντσεστερ Σίτι για το FA Cup, αλλά και από την Ντόρτμουντ για το Champions League. Έτσι βρίσκεται στην δέκατη θέση με 31 πόντους και η είσοδός της στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μοιάζει δύσκολη.