Διέλυσε την Τουρκία και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16» η Πορτογαλία!

Διέλυσε την Τουρκία και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους «16» η Πορτογαλία!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:53 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 22.06.2024

Την πρόκριση της στα νοκ-άουτ του Euro 2024 εξασφάλισε η Πορτογαλία και με εμφατικό τρόπο, καθώς πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση και επικράτησε με 3-0 της κακής Τουρκίας.

Έκανε... πάρτι η Πορτογαλία και έφυγε για τους «16»! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν εντυπωσιακή κόντρα στους -επιεικώς μέτριους- Τούρκους, πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 στο Ντόρτμουντ και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης φάνηκαν ορεξάτοι οι Πορτογάλοι και μόλις στο 2ο λεπτό είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν χτύπησαν στην κόντρα και ο Μπερνάρντο Σίλβα βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, του οποίου όμως το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Μπαγιρντί. Έπειτα από τέσσερα λεπτά η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα απάντησε, με τον Τσελίκ να βρίσκει τον Καντιόγλου με μία γλυκιά σέντρα, αλλά η προβολή του τελευταίου έγινε υπό την πίεση του Κανσέλο και δεν είχε αρκετή δύναμη.

Τρομερός Λεάο: Δέχτηκε σε δύο παιχνίδια κίτρινη για θέατρο και θα χάσει την τρίτη αγωνιστική της Πορτογαλίας (vid)
EURO 2024

20:10 - 22.06.2024

Τρομερός Λεάο: Δέχτηκε σε δύο παιχνίδια κίτρινη για θέατρο και θα χάσει την τρίτη αγωνιστική της Πορτογαλίας (vid)

Ο Ράφα Λεάο δέχτηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο κόντρα στην Τουρκία και θα χάσει την τρίτη αγωνιστική, αφού είχε «φάει» κίτρινη για θέατρο και απέναντι στην Τσεχία.

Αυτές οι δύο ευκαιρίες έδωσαν ρυθμό στο ματς, αλλά για λίγο. Μετά ακολούθησε ένα... νεκρό διάστημα. Ωστόσο, στη δεύτερη σημαντική στιγμή της, η Πορτογαλία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ύστερα από γύρισμα του Νούνο Μέντες μέσα στην αντίπαλη περιοχή η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα κι εκείνος με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στα επόμενα 7 λεπτά οι Πορτογάλοι βρήκαν και δεύτερο γκολ δίχως καν να προσπαθήσουν. Ο Ακαϊντίν πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ, αφού θέλησε να γυρίσει στον Μπαγιρντί, αλλά δεν είδε ότι εκείνος είχε βγει από την εστία του, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν μία ευκαιρία στο 31' με τον Ακτούρκογλου, που είδε τον Ντιόγκο Κόστα να του λέει όχι.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού ήταν πολύ διαφορετική, αφού οι Πορτογάλοι έριξαν κατά πολύ ταχύτητα και σκοπός του ήταν να διαχειριστούν το προβάδισμα τους, κάτι το οποίο έκαναν με σχετική άνεση, αφού κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους για όσο ήθελαν. Μάλιστα, στο 56' «κλείδωσαν» οριστικά την υπόθεση νίκη. Ο Ρονάλντο έφυγε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας και παρότι ήταν σε θέση τετ α τετ δεν εκτέλεσε. Έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Φερνάντες, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-3.

Από 'κει και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε τελείως, με τους Τούρκους να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους και να στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο ματς και την Πορτογαλία να μην έχει κανέναν απολύτως λόγο να κουραστεί περισσότερο. Κάπως έτσι το 0-3 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

⚽️Όλοι Euro LIVE με τις απογευματινές αναμετρήσεις του Σαββάτου και το Βέλγιο - Ρουμανία