Τι συμβαίνει με το «παιδί θαύμα» της Τουρκίας, Αρντά Γκιουλέρ;
i

© xBEAUTIFULxSPORTS/Wunderlx

Τι συμβαίνει με το «παιδί θαύμα» της Τουρκίας, Αρντά Γκιουλέρ;

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:42 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:43 - 23.06.2024

Κανένας δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί ο Αρντά Γκιουλέρ δεν ήταν βασικός στο ματς με την Πορτογαλία. Και ακόμα πιο ακατανόητη ήταν η κίνηση του Μοντέλα να τον περάσει στο ματς με το σκορ στο 3-0. Τι συμβαίνει με το wonderkid της Ρεάλ Μαδρίτης;

Ο Αρντά Γκιουλέρ είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα του Euro 2024. Αφενός για το υπέροχο γκολ πέτυχε κόντρα στη Γεωργία στην πρεμιέρα, το οποίο θέτει υποψηφιότητα για το καλύτερο του τουρνουά, αφετέρου για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Πορτογαλία, με τους Τούρκους, αλλά και γενικότερα τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο να απορούν.

Ο τεχνικός της γειτονικής χώρας, Βιντσέντζο Μοντέλα πριν και μετά την αναμέτρηση έκανε λόγο για κούραση και κίνδυνο τραυματισμού. Αυτό όμως που έκανε ακόμα πιο περίεργο το εν λόγω συμβάν είναι ότι ο νεαρός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα στο 70ο λεπτό και με το σκορ στο 3-0. Με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερα ερωτηματικά...

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γκιουλέρ πράγματι δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτές τις ημέρες. Δεν ασκήθηκε σε καμία από τις προπονήσεις πριν από τον αγώνα και ο έμπειρος προπονητής προτίμησε να τον ξεκουράσει. Μάλιστα, η «Hurriyet» σε δημοσίευμα της έκανε λόγο για μυϊκά προβλήματα στη βουβωνική χώρα, και όχι κόπωση.

Πάντως ο ίδιος ο παίκτης από την πλευρά του όχι μόνο δεν είχε παράπονο που δεν αγωνίστηκε βασικός κόντρα στην Πορτογαλία, αλλά έσπευσε να στηρίξει τον προπονητή του, που δέχτηκε σκληρή κρητική για την απόφαση του να τον αφήσει στον πάγκο. Ο Γκιουλέρ ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία αγκαλιά με τον προπονητή του και στη συνέχεια έγραψε σε νέα ανάρτηση: «Μην σταματήσετε να πιστεύετε σε αυτή την ομάδα και να μας στηρίζετε γιατί δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη χώρα μας μέχρι την τελευταία στιγμή».

Το γεγονός πως ο Βιντσέντζο Μοντέλα επέλεξε να τον βάλει ως αλλαγή σε ένα τελειωμένο παιχνίδι παραμένει μυστήριο, όμως είναι και θετικό. Και αυτό γιατί δείχνει πως ο Αρντά Γκιουλέρ θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ενδεκάδα στην καθοριστική αναμέτρηση της Τουρκίας με την Τσεχία. Η πρωτιά μπορεί να χάθηκε για τους Τούρκους, αλλά η πρόκριση για τους «16» είναι στα χέρια τους. Αρκεί να μην ηττηθούν.

Σε μία τόσο σημαντική αναμέτρηση για της εθνική ομάδας της Τουρκίας είναι δεδομένο πως η παρουσία του Αρντά Γκιουλέρ στο αρχικό σχήμα είναι απαραίτητη. Και όπως όλα δείχνουν, μετά το... διάλειμμα κόντρα στην Πορτογαλία, το «wonderkid» της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ξανά στην ενδεκάδα, προκειμένου να πάρει από το χέρι τη χώρα του και να την οδηγήσει στην επόμενη φάση του Euro 2024.