Τούχελ: «Αισθάνομαι μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή τη χώρα»

Ο Τόμας Τούχελ - Φωτ. IMAGO

Τούχελ: «Αισθάνομαι μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή τη χώρα»

Κώστας Τόπας 12:22 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 16.10.2024

Η Αγγλία ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί τη διάρκεια του συμβολαίου του.

Η Αγγλία έχει ήδη νέο προπονητή... και δεν είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα . Ο αντικαταστάτης του υπηρεσιακού, Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος με τη σειρά του είχε αναλάβει από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είναι ο Τόμας Τούχελ.

«Είμαι πολύ περήφανος που μου δόθηκε η τιμή να ηγούμαι της αγγλικής ομάδας. Αισθάνομαι εδώ και καιρό μια προσωπική σύνδεση με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα καθώς μου χάρισε μερικές απίστευτες στιγμές. Το να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Αγγλία είναι μεγάλο προνόμιο.

 Η ευκαιρία να δουλέψω με αυτή την ταλαντούχα ομάδα παικτών είναι πολύ συναρπαστική», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Μάιντς, της Ντόρτμουντ, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Τσέλσι και της Μπάγερν.

Ο Γερμανός τεχνικός, ωστόσο, δεν θα αναλάβει αμέσως τα ηνία. Θα καθίσει στον πάγκο από την 1η Ιανουαρίου 2025. Ως εκ τούτου, ο Λι Κάρσλεϊ, που θα επιστρέψει στους κάτω των 21 ετών, θα αναλάβει τους αγώνες με Ελλάδα και την Ιρλανδία, στην επόμενη διακοπή του Νοεμβρίου. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Αγγλική Ομοσπονδία (FA) δεν έχει δημοσιοποιήσει, προς το παρόν, τη διάρκεια της σύμβασης, η οποία θα διαρκέσει, τουλάχιστον, μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ένα συμβόλαιο που, περιέργως, υπεγράφη στις 8 Οκτωβρίου, πριν τους πρόσφατους αγώνες με Ελλάδα και Φινλανδία

Η Αγγλική Ομοσπονδία, από την πλευρά της, πανηγυρίζει την υπογραφή του «ΤΤ», ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες φημολογούνταν ως πιθανός αντικαταστάτης του Έρικ τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Είμαστε χαρούμενοι που προσλάβαμε τον Τόμας Τούχελ, έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Πριν από το Euro είχαμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και περιγράψαμε ακριβώς τα προσόντα που αναζητούσαμε. Από τότε που παραιτήθηκε ο Southgate, συναντηθήκαμε με αρκετούς προπονητές και τους αξιολογήσαμε με βάση αυτά τα κριτήρια», λέει ο Μαρκ Μπούλινγχαμ, εκτελεστικός διευθυντής της FA.

«Ο Τόμας ήταν πολύ εντυπωσιακός και ξεχώριζε για την τεράστια εμπειρία και ορμή του», κατέληξε.