Αυτό είναι το μυθικό συμβόλαιο του Τούχελ με την Αγγλία

Ο Τόμας Τούχελ - Φωτ. IMAGO

Αυτό είναι το μυθικό συμβόλαιο του Τούχελ με την Αγγλία

Κώστας Τόπας 11:09 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 16.10.2024

Ο Τόμας Τούχελ αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη (16/10) από την εθνική Αγγλίας, με τον Γερμανό τεχνικό να υπογράφει μυθικό συμβόλαιο συνεργασίας με τα «Τρία Λιοντάρια».

Ο πρώην προπονητής της Μπάγερν και της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ συμφώνησε να αναλάβει τα ηνία της Αγγλίας, μετά από γρήγορες διαπραγματεύσεις με την FA.

Ο 51χρονος τεχνικός θα ανακοινωθεί επίσημα ως ο τρίτος ξένος προπονητής της χώρας το απόγευμα της Τετάρτης (16/10). Ο Γερμανός θα καλύψει το κενό που άφησε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά την παραίτησή του μετά τη σπαρακτική ήττα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2024 από την Ισπανία.

Και ο Τούχελ είναι σε πορεία να κερδίσει ένα παρόμοιο εκπληκτικό ποσό χρημάτων, όπως έκανε ο Σάουθγκεϊτ για να προπονήσει την εθνική ομάδα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, ο άλλοτε τεχνικός της Τσέλσι έχει υπογράψει μια συμφωνία 18 μηνών με την FA και πρόκειται να κερδίζει το απίστευτο ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Ωστόσο, είναι μια δραστική μείωση μισθού, σε σύγκριση με τη συμφωνία των 11 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τσέλσι, στην οποία ήταν προπονητής για 20 μήνες πριν απολυθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Αγγλία ήταν υπό την προσωρινή ηγεσία του προπονητή της U21, Λι Κάρσλεϊ, μετά την καλοκαιρινή αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ. Ο 50χρονος θα παραμείνει στον ρόλο μέχρι τον Ιανουάριο, όταν ο Τούχελ θα αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Ο Τούχελ, ο οποίος έχει προπονήσει επίσης τη Μάιντς και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ήταν διαθέσιμος μετά την αποχώρησή του από την Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι. Ο διορισμός του στον πάγκο των «Τριών Λιονταριών», βλέπει τον Γερμανό προπονητή να συνδέεται ξανά με τον αρχηγό της Αγγλίας και επιθετικό της ΜπάγερνΧάρι Κέιν.

Μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη για την προοπτική να αναλάβει ο Τούχελ, ο Κέιν είπε στο Sky Sports News: «Δεν μου έχουν πει τίποτα. Μέχρι να ανακοινωθεί δεν μπορώ πραγματικά να σχολιάσω, αλλά προφανώς γνωρίζω καλά τον Thomas από πέρυσι. Είναι ένας φανταστικός προπονητής, ένας φανταστικός άνθρωπος. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι της FA θα επικοινωνήσουν μαζί μου όταν μάθουν περισσότερα γι' αυτό».