Η Μπάγερν τρίβει τα χέρια της με την υπογραφή του Τούχελ στην Αγγλία για έναν και μόνο λόγο

Φωτ. IMAGO

Η Μπάγερν τρίβει τα χέρια της με την υπογραφή του Τούχελ στην Αγγλία για έναν και μόνο λόγο

Κώστας Τόπας 13:26 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 16.10.2024

Βλέποντας τον Τόμας Τούχελ να υπογράφει στην Αγγλία, η Μπάγερν Μονάχου τρίβει τα χέρια της.

Στην Αγγλία ανακοίνωσαν επίσημα σήμερα την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ για τον πάγκο των «Τριών Λιονταριών». ομάδα. Δεν τον συμπαθούν όλοι γιατί δεν είναι Άγγλος, αλλά κανείς δεν αρνείται ότι με το έργο του έχει αποδείξει ότι είναι ένας προπονητής που γνωρίζει από τίτλους.

Ο Γερμανός τεχνικός θα ξεκινήσει τον ρόλο του με έξι εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από την 1η Ιανουαρίου 2025 και θα γίνει ο τρίτος ξένος προπονητής της Αγγλίας μετά τον Σβεν Γκόραν Έρικσον και τον Φάμπιο Καπέλο.

Το θέμα είναι ότι με αυτή την υπογραφή επωφελούνται και άλλοι εκτός από την Αγγλία. Αυτή είναι η περίπτωση της Μπάγερν Μονάχου, της οποίας ο Τούχελ ήταν προπονητής από τον Μάρτιο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024. Είχε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025 αλλά τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι «αποφάσισαν με κοινή συμφωνία» να ολοκληρώσουν πρόωρα τη συνεργασία τους.

Καμία από τις δύο πλευρές, δεν έδωσε πληροφορίες για τους όρους αποχώρησης του Τούχελ, αλλά η «SPORT1» διαβεβαιώνει ότι, τότε, είχε συμφωνηθεί ότι ο προπονητής επρόκειτο να λάβει ένα ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκτός εάν έβρισκε νέα δουλειά πριν από την 1η Ιουνίου του 2025, όπου μέχρι τότε είχε υπογράψει αρχικά ο Γερμανός προπονητής με τους Βαυαρούς.

Η Αγγλία ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την εθνική ομάδα από τον Ιανουάριο του 2025, οπότε τώρα η Μπάγερν δεν θα χρειαστεί να του καταβάλει 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαι πολύ περήφανος που μου δόθηκε η τιμή να ηγούμαι της αγγλικής ομάδας. Αισθάνομαι εδώ και καιρό μια προσωπική σύνδεση με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα καθώς μου χάρισε μερικές απίστευτες στιγμές. Το να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Αγγλία είναι μεγάλο προνόμιο.

Η ευκαιρία να δουλέψω με αυτή την ταλαντούχα ομάδα παικτών είναι πολύ συναρπαστική», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Μάιντς, της Ντόρτμουντ, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Τσέλσι και της Μπάγερν.