Τούχελ: «Συγγνώμη που έχω γερμανικό διαβατήριο, θέλω να αποδείξω ότι είμαι περήφανος που έγινα προπονητής της Αγγλίας»
i

©imago

Τούχελ: «Συγγνώμη που έχω γερμανικό διαβατήριο, θέλω να αποδείξω ότι είμαι περήφανος που έγινα προπονητής της Αγγλίας»

Δημήτρης Χούπης 17:34 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:34 - 16.10.2024

Ο Τόμας Τούχελ απάντησε σε όσους αναφέρονται για τη γερμανική υπηκοότητά του και τόνισε ότι έχει σεβασμό για την Αγγλία και νιώθει περήφανος που την έχει αναλάβει.

Η Αγγλία ετοιμάζεται να μπει στη νέα εποχή του Τόμας Τούχελ, ο οποίος ανακοινώθηκε από την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Το συμβόλαιο του Γερμανού έχει διάρκεια για τους επόμενους 18 μήνες, δηλαδή μετά το Μουντιάλ του 2026 που θα γίνει στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Ωστόσο ο 51χρονος θα αναλάβει την ομάδα από τον Ιανουάριο του 2025, κάτι που σημαίνει ότι η Αγγλία θα παίξει τα τελευταία δύο παιχνίδια για το Nations League με τον Λι Κάρσλεϊ. Υπενθυμίζεται πως στις 14 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τα «Τρία Λιοντάρια» για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Μπάγερν έχει προκαλέσει διαφορετικές απόψεις στους Άγγλους, αλλά και στα Μέσα του Νησιού λόγω της γερμανικής υπηκοότητας του Τούχελ. Η Daily Mail μάλιστα άσκησε σκληρή κριτική προς την Ομοσπονδία της χώρας λέγοντας ότι αυτή η κίνηση αποτελεί «μαύρη μέρα για την Αγγλία».

Ο 51χρονος στη συνέντευξη Τύπου πήρε θέση για τα όσα έχουν ειπωθεί λέγοντας πως λυπάται που είναι Γερμανός αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι σέβεται τη χώρα και την ομάδα. «Λυπάμαι που έχω γερμανικό διαβατήριο. Ελπίζω ότι μπορώ να τους πείσω, να τους δείξω και να τους αποδείξω ότι είμαι περήφανος που έγινε προπονητής της Αγγλίας.

Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην Αγγλία, αυτός ήταν ο μεγάλος μου στόχος», ήταν τα λόγια του πρώην τεχνικού της Τσέλσι και της Ντόρτμουντ.