Το αστρονομικό μπόνους που θα πάρει ο Τούχελ αν η Αγγλία κατακτήσει το Μουντιάλ 2026

Ο Τόμας Τούχελ στην Αγγλία - Φωτ. IMAGO

Το αστρονομικό μπόνους που θα πάρει ο Τούχελ αν η Αγγλία κατακτήσει το Μουντιάλ 2026

Κώστας Τόπας 11:24 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 20.10.2024

Ο Τόμας Τούχελ θα δει την τσέπη του να γεμίζει με αστρονομικό ποσό σε περίπτωση που οδηγήσει την Αγγλία στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2026.

Η Αγγλία έχει ήδη νέο προπονητή... και δεν είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα . Ο αντικαταστάτης του υπηρεσιακού, Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος με τη σειρά του είχε αναλάβει από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είναι ο Τόμας Τούχελ.

«Είμαι πολύ περήφανος που μου δόθηκε η τιμή να ηγούμαι της αγγλικής ομάδας. Αισθάνομαι εδώ και καιρό μια προσωπική σύνδεση με το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα καθώς μου χάρισε μερικές απίστευτες στιγμές. Το να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Αγγλία είναι μεγάλο προνόμιο.

Η ευκαιρία να δουλέψω με αυτή την ταλαντούχα ομάδα παικτών είναι πολύ συναρπαστική», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Μάιντς, της Ντόρτμουντ, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Τσέλσι και της Μπάγερν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί, ο άλλοτε τεχνικός της Τσέλσι έχει υπογράψει μια συμφωνία 18 μηνών με την FA και πρόκειται να κερδίζει το απίστευτο ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, είναι μια δραστική μείωση μισθού, σε σύγκριση με τη συμφωνία των 11 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τσέλσι, στην οποία ήταν προπονητής για 20 μήνες πριν απολυθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Βέβαια, αν ο Τόμας Τούχελ καταφέρει και οδηγήσει την Αγγλία προς τη δόξα και συγκεκριμένα τα «Τρία Λιοντάρια» κατακτήσουν το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, τότε ο Γερμανός προπονητής θα λάβει ως μπόνους το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Το συγκεκριμένο πριμ είναι ένα εκατομμύριο ευρώ χαμηλότερο από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που είχε ταχθεί στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, εάν κέρδιζε είτε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είτε το Euro 2024.

Ο Τόμας Τούχελ θα ξεκινήσει τη νέα του δουλειά τον Μάρτιο καθώς η Αγγλία θέλει να προκριθεί στο τουρνουά του 2026 που θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ. Να τονιστεί ότι ο 51χρονος Γερμανός τεχνικός έχει κερδίσει τίτλους πρωταθλήματος στη Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν και στη Γερμανία στη Μπάγερν Μονάχου.