«Τρελάθηκε» ο Λιούμπιτσιτς με τoν κόσμο της ΑΕΚ, πολύ πριν σκοράρει

Λιούμπιτσιτς

i

Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς/©intime

«Τρελάθηκε» ο Λιούμπιτσιτς με τoν κόσμο της ΑΕΚ, πολύ πριν σκοράρει

Κώστας Τσίλης 20:45 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 14.08.2024

Ο Λιούμπιτσιτς είχε πάθει πλάκα με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας πολύ πριν βάλει γκολ και αποθεωθεί και μάλιστα πολλές φορές από τον πάγκο παρασύρθηκε στον ρυθμό των συνθημάτων

Την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς την είχε ζήσει για τα καλά, πολύ πριν φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όμως σ' εκείνη την πρώτη γεύση που πήρε τον περασμένο Αύγουστου, ήταν αντίπαλος, αισθανόταν σχεδόν σαν εχθρός και φυσικά το τελευταίο που του συνέβαινε ήταν να το απολαύσει. Τώρα στο ματς της ΑΕΚ με την Κηφισιά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. 

Το δώρο της ΑΕΚ στον κόσμο για τις 76 κλεμμένες μέρες, ήταν να μην ξανακοιτάξει πίσω της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

12:20 - 19.02.2024

Το δώρο της ΑΕΚ στον κόσμο για τις 76 κλεμμένες μέρες, ήταν να μην ξανακοιτάξει πίσω της

Ο κόσμος της ΑΕΚ επιτέλους γύρισε στην θέση του, γέμισε ξανά την ψυχή των παικτών του Αλμέιδα και εκείνοι ως αντίδωρο του έδωσαν χορταστικό ποδοσφαιρικό θέαμα και πρωτιά. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι του Λιούμπιτσιτς ως παίκτης της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχε ξαναπαίξει στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ήταν όμως το πρώτο ματς, με τον κόσμο ξανά στις κερκίδες της Opap Arena. Και η αλήθεια είναι πως ο Λιούμπιτσιτς "τρελάθηκε" από την ατμόσφαιρα. Πριν καν σκοράρει και αποθεωθεί. Ο 25χρονος μέσος ήδη από την έναρξη του ματς και όσο καθόταν στον πάγκο, όχι μόνο απολάμβανε το τραγούδι των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά πολλές φορές παρασύρθηκε και κουνούσε το κεφάλι του στον ρυθμό. 

Άκουσε το όνομα του ρυθμικά από την κερκίδα όταν σηκώθηκε για να κάνει προθέρμανση, ενώ αποθεώθηκε όταν μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή. Και φυσικά έγινε και "έκρηξη" από την εξέδρα, όταν για πρώτη φορά ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, βρήκε δίχτυα. Συμπτωματικά, στο ίδιο τέρμα που είχε σκοράρει τον Αύγουστο και ως παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με τον Λιούμπιτσιτς να πανηγυρίζει και να χαίρεται με την ψυχή του, το πρώτο του κιτρινόμαυρο γκολ. 

Όσο για τον συμπαίκτη του που το πανηγύρισε περισσότερο από κάθε άλλον, αυτός ήταν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, οι δυο τους έχουν γίνει "κολλητοί" από την πρώτη μέρα του Λιούμπιτσιτς στα Σπάτα. Στο γκολ, ο Γκατσίνοβιτς ήδη είχε βγει από το γήπεδο ως αλλαγή. Και όταν σκόραρε ο Λιούμπιτσιτς, ο "Γκάτσι" σηκώθηκε από τον πάγκο και έφτασε μέχρι την γραμμή του πλαγίου για να τον χειροκροτήσει. Επίσης μεγάλη αγκαλιά πήρε ο "Λιούμπι" αμέσως μετά το γκολ από τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά και αμέσως μετά την λήξη του ματς από τον Λιβάι Γκαρσία.