Ο Τσάλοφ οδεύει προς Τούμπα με στόχο να κάνει τη ζωή του Λουτσέσκου πιο εύκολη

Φέντορ Τσάλοφ

i

© Imago

Ο Τσάλοφ οδεύει προς Τούμπα με στόχο να κάνει τη ζωή του Λουτσέσκου πιο εύκολη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:10 - 21.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 13.08.2024

Τα περσινά πεπραγμένα των Τόμας-Σαμάτα, η έλευση του Φέντορ Τσάλοφ και το εύκολο γκολ που αναζητείται.

Η περασμένη σεζόν για τον ΠΑΟΚ ήταν ονειρική και η τρομερή εκτελεστική δεινότητα της ομάδας του Λουτσέσκου είχε την τιμητική της στον δρόμο προς τον τίτλο. Ο Δικέφαλος του Βορρά μέτρησε συνολικά 135 γκολ (!) σε όλες τις διοργανώσεις και η αλήθεια είναι πως η έλλειψη ενός φορ «killer», μπορεί να δώσει εύκολα μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό, ο Ολυμπιακός είχε τον Ελ Κααμπί, ο Άρης τον Μορόν, ο Παναθηναϊκός τον Ιωαννίδη, η ΑΕΚ τον Λιβάι και ο ΠΑΟΚ τους... εξτρέμ του. Η τριάδα πίσω από τον φορ ήταν αυτή που πρωταγωνίστησε τις περισσότερες φορές για τους πρωταθλητές Ελλάδας, με τα στατιστικά να μιλάνε από μόνα τους.

Ο Δικέφαλος κινήθηκε πολλάκις στον αστερισμό του «Ντέλια» και στην «αναγέννηση» του Τόμας Μουργκ, ενώ τη διαφορά έκαναν οι πλάγιο επιθετικοί. Ο Ντεσπόντοφ άφησε το στίγμα του όποτε χρειάστηκε (κυρίως όταν ο Ζίβκοβιτς περνούσε περίοδο ντεφορμαρίσματος), ο αιώνιος έφηβος Τάισον ξεχώρισε με τις επιδόσεις του και άφησε τους πάντες άφωνους, ενώ ο «Ζίλε» ήταν αυτός που ηγήθηκε της προσπάθειας καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Από την άλλη, το περσινό καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς έφεραν τον Σαμάτα στην Τούμπα, με σκοπό ο Τανζανός να πλαισιώσει τον Μπράντον Τόμας και να αποτελέσει τον διάδοχο του Νέλσον Ολιβέιρα.

Το μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου κλήθηκε να δώσει στη νέα του ομάδα το... εύκολο γκολ, το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε να δει από εποχές Πρίγιοβιτς. Ο Άλι Σαμάτα πήρε τις ευκαιρίες του, προσπάθησε για το καλύτερο, όμως δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να δώσει τη... λύση στους ασπρόμαυρους. Συνολικά κατέγραψε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό τρία γκολ κι έξι ασίστ.

Αντιθέτως, ο... τίμιος Μπράντον Τόμας, του οποίου η παρουσία δεν προκάλεσε και δεν προκαλεί «θόρυβο», κατάφερε να πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του και να αποτελέσει τον βασικό επιθετικό στο ρόστερ. Ο Ισπανός φορ μέτρησε 12 γκολ κι επτά τελικές πάσες σε 55 εμφανίσεις, ενώ βρήκε δίχτυα σε ένα από τα σημαντικότερα ματς (αν όχι το σημαντικότερο), αυτό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η έλευση Τσάλοφ και το εύκολο γκολ που αναζητείται

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αγορά για την απόκτηση ενός φορ κι όπως όλα δείχνουν βρήκε τον εκλεκτό, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τον Μπρέιθγουεϊτ.

Ο λόγος γίνεται για τον Φέντορ Τσάλοφ, ο οποίος σύμφωνα και με τους Ρώσους έδωσε τα χέρια με τους πρωταθλητές Ελλάδας και είναι έτοιμος να γίνει κάτοικος Τούμπας.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ταιριάζει στα «θέλω» του Λουτσέσκου κι απασχόλησε τον Δικέφαλο και την περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Το «who is who»

Ο Τσάλοφ γεννήθηκε στη Μόσχα στις 10 Απριλίου του 1998 και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της ΤΣΣΚΑ. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2016, ο 25χρονος επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας στην αναμέτρηση για το Κύπελλο κόντρα στη Γενισέι.

Στη συνέχεια της καριέρας του, ο Τσάλοφ εξελίχθηκε σε βασικός επιθετικός της ΤΣΣΚΑ και συνολικά με τη φανέλα της ομάδας από τη Ρωσία έχει σκοράρει 89 γκολ σε 262 συμμετοχές. Πέρσι ο ίδιος κατέγραψε 41 συμμετοχές με 16 γκολ και 5 ασίστ, ενώ επίσης έχει προσθέσει στο βιογραφικό του και οκτώ συμμετοχές με την Εθνική Ρωσίας.

Τη σεζόν 2020-21, το «βαρύ πυροβολικό» των Ρώσων αγωνίστηκε ως δανεικός στην Βασιλεία, εκεί όπου και κατέγραψε 16 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Τσάλοφ βρίσκεται στο πικ της καριέρας του κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έκανε τον ΠΑΟΚ να εξετάσει ξανά σοβαρά την περίπτωσή του.

Η δεινότητα στο σκοράρισμα, ο τρόπος παιχνιδιού και η καλή ηλικία είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία που δελέασαν τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Τα αγωνιστικά του στοιχεία

Εκτός από την ικανότητα στο σκοράρισμα, ο Τσάλοφ είναι αρκετά συμμετοχικός στο παιχνίδι της ομάδας του και μπορεί με ευκολία να συνεισφέρει κι εκτός του κουτιού. Μάλιστα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις παρακάτω φωτογραφίες, οι έξυπνες κινήσεις του χωρίς την μπάλα στα πόδια του με σκοπό είτε να βρεθεί ολομόναχος σε πλεονεκτική θέση είτε να τραβήξει πάνω του την αντίπαλη άμυνα και να ανοίξει τον διάδρομο για τον συμπαίκτη του, αποτελούν ένα από τα δυνατά του σημεία.

Δείτε μερικές στιγμές από την καριέρα του: