Αβέβαιο το μέλλον του Τσάμπι Αλόνσο και η Λεβερκούζεν ψάχνει ήδη αντικαταστάτη

Ο Τσάμπι Αλόνσο

i

©imago

Αβέβαιο το μέλλον του Τσάμπι Αλόνσο και η Λεβερκούζεν ψάχνει ήδη αντικαταστάτη

Νεφέλη Μπισμπίκη 09:19 - 22.10.2024

Έντονα φημολογείται στην Γερμανία, πως το μέλλον του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι αβέβαιο, με την ομάδα να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση αντικαταστάτη, ενώ δύο ονόματα βρίσκονται στο στόχαστρο.

Ο Τσάμπι Αλόνσο διανύει την τρίτη του χρονιά στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, υπογράφοντας το 2022 και το συμβόλαιό του έχει διάρκεια έως το 2026. Η επιτυχία και η μεταμόρφωση που πέτυχε με την Γερμανική ομάδα, δεν έμεινε απαρατήρητη και πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη, εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του.

Τόσο περιζήτητος είναι ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος έχει γίνει στόχος της Μάντσεστερ Σίτι για να αντικαταστήσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα, σε περίπτωση που εκείνος φύγει, καθώς και το μέλλον το Καταλανού είναι αβέβαιο. Σύμφωνα με Γερμανικά δημοσιεύματα, ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να είναι ο επόμενος σταθμός του Αλόνσο. Στην Λεβερκούζεν ωστόσο, δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Τσάμπι Αλόνσο, ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουαρδιόλα
PREMIER LEAGUE

11:25 - 18.10.2024

Τσάμπι Αλόνσο, ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουαρδιόλα

Το αμφίβολο μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι, έχει δημιουργήσει φήμες για τους πιθανούς αντικαταστάτες του, με τον Τσάμπι Αλόνσο, να είναι ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα.

Το «Sky Germany»  αναφέρει ότι η Μπάγερ Λεβερκούζεν αναζητά κάποιον για τη μετά-Αλόνσο εποχή και συγκεκριμένα, αναφέρονται τα ονόματα των  Σεμπάστιαν Χόενς, προπονητής της Στουτγάρδης και Σάντρο Βάγκνερ, βοηθός προπονητή της Εθνικής Γερμανίας. Βέβαια και οι δύο, έχουν συμβόλαια που λήγουν το 2027 και 2026 αντίστοιχα.

Επί Αλόνσο, η Λεβερκούζεν στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για την σεζόν 2023/24 για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Europa League, στον οποίο βέβαια ηττήθηκε από την Αταλάντα, την μοναδική ήττα που είχε μετά από 51 αγώνες. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του 42χρονου προπονητή, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση της Bundesliga με 14 βαθμούς σε 7 αγώνες.