Τσάμπι Αλόνσο: «Για μένα δεν είμαστε φαβορί, άλλη ομάδα είναι»

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Rene Nijhuis/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Τσάμπι Αλόνσο: «Για μένα δεν είμαστε φαβορί, άλλη ομάδα είναι»

Κώστας Τόπας 15:52 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 23.08.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η Λεβερκούζεν δεν είναι αυτή η οποία έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της φετινής Bundesliga.

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο ήταν η μεγάλη έκπληξη στο γερμανικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν. Με το επίτευγμα της Bundesliga, ο Ισπανός τεχνικός ολοκλήρωσε μια σεζόν ρεκόρ. Αυτό μιας αήττητης ομάδας που κατάφερε να κάνει τον κόσμο να αγαπήσει ξανά τις «ασπιρίνες».

Η βαυαρική ομάδα ξεκινά σήμερα το ταξίδι της σε μια σεζόν στην οποία ξεκινάει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Αν και η Μπάγερν κατάφερε να διατηρήσει το ρόστερ που της χάρισε τόσους τίτλους τα προηγούμενα χρόνια και έχει ενισχυθεί με σημαντικά ονόματα, ο Τσάμπι Αλόνσο δεν θεωρεί την ομάδα του φαβορί για την κατάκτηση της Bundesliga.

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:00 - 20.08.2024

Το παιδί που η μάνα του τον ήθελε τενίστα, αλλά εκείνος έγινε ένας ποδοσφαιριστής πολλών εκατομμυρίων

Ο φόβος της μητέρας του που τον οδήγησε στο τένις, η μεγάλη απόφαση μόλις στα 14 του χρόνια, η ευκαιρία που άρπαξε από τα μαλλιά και η σκληρή δουλειά που έφερε τη... δικαίωση.

«Για μένα δεν είμαστε φαβορί, η Μπάγερν Μονάχου είναι πάλι. Θέλουμε να παίξουμε καλά παιχνίδια, θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά τη σεζόν. Αυτός είναι ο στόχος μας, να έχουμε καλά συναισθήματα, να έχουμε καλή ιδέα και καλή νοοτροπία για κάθε παιχνίδι», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Τσάμπι Αλόνσο μίλησε επίσης για τον «πραγματικό» στόχο της ομάδας του για αυτήν την σεζόν. «Θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε, αλλά ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην πρώτη τετράδα, αυτό είναι ρεαλιστικό. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά πρέπει να παρακολουθούμε κάθε παιχνίδι. Αυτό που λένε οι ειδικοί δεν σημαίνει τίποτα για μένα», εξήγησε ο Ισπανός προπονητής.

Κάποιοι ισχυρισμοί, εκείνοι του Ισπανού τεχνικού, είναι σχετικά συντηρητικοί αλλά δεν πρόκειται να κάνουν τους οπαδούς της ομάδας να χαμηλώσουν τους δικούς τους. Η νυν πρωταθλήτρια της Bundesliga είναι η Λεβερκούζεν και η ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει προσδοκίες μεγαλύτερες από την τέταρτη θέση που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η Λεβερκούζεν τίθεται σήμερα (23/08) αντιμέτωπη στις 21:00 με την Γκλάντμπαχ, εκτός έδρας, για την πρώτη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!