Τέλος κι επίσημα από την Μπαρτσελόνα ο Τσάβι - Θέμα ωρών η ανακοίνωση του Φλικ

Τσάβι

i

©Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Τέλος κι επίσημα από την Μπαρτσελόνα ο Τσάβι - Θέμα ωρών η ανακοίνωση του Φλικ

Κώστας Τόπας 14:35 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 29.05.2024

Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε κι επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Τσάβι.

Η εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα τελείωσε και ο Χάνσι Φλικ ετοιμάζεται να γίνει ο νέος προπονητής της ομάδας της Βαρκελώνης. Ο Τζουάν Λαπόρτα ενημέρωσε επίσημα τον Τσάβι ότι δεν θα συνεχίσει ως προπονητής των «μπλαουγκράνα» την επόμενη σεζόν και σήμερα (29/05) οι Καταλανοί το γνωστοποίησαν με επίσημη ανακοίνωση.

«Η Μπαρτσελόνα και ο Τσάβι κατέληξαν σε συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου που είχε ο προπονητής και το επιτελείο του με τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

Σε αυτό, ο σύλλογος εκφράζει δημόσια την ευγνωμοσύνη του στον Τσάβι και το υπόλοιπο τεχνικό του επιτελείο για τη δέσμευση, την αφοσίωση και τη γενναιοδωρία τους και για τις διευκολύνσεις που δόθηκαν για τον τερματισμό των συμβατικών δεσμών. Ομοίως, σας ευχόμαστε καλή τύχη και επιτυχίες στο μέλλον, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», αυτό ανέφερε η Μπαρτσελόνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο Τσάβι είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ότι θα αποχωρούσε, κάτι που άλλαξε μετέπειτα αφού η Μπαρτσελόνα τον ήθελε στον πάγκο της. Η κατάσταση στη συνέχεια άλλαξε, καθώς αυτή τη φορά που ο Ισπανός ήθελε να μείνει, οι «μπλαουγκράνα» δεν έδειχναν την επιθυμία τους να τον κρατήσουν και τελικά απολύθηκε.

Η ανακοίνωση του «διαζυγίου» με τον Τσάβι για την αποχώρησή του από τον σύλλογο ήταν η διαδικασία που απέμενε να ολοκληρωθεί ώστε να ανακοινωθεί η υπογραφή του Χάνσι Φλικ ως νέου προπονητή στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.