Ξέσπασε ο Τσέφεριν για την απεργία παικτών: «Παραπονιούνται αυτοί που κερδίζουν αμέτρητα χρήματα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

©Intime

Ξέσπασε ο Τσέφεριν για την απεργία παικτών: «Παραπονιούνται αυτοί που κερδίζουν αμέτρητα χρήματα»

Κώστας Τόπας 11:52 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 14.10.2024

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για την απειλή απεργιών από τους ποδοσφαιριστές, λόγω του φορτωμένου προγράμματος για την φετινή σεζόν.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για την απειλή απεργίας των ποδοσφαιριστών λόγω του υπερφορτωμένου αγωνιστικού ημερολογίου. Αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Ρόδρι και ο Καρβαχάλ εξέφρασαν τη διαφωνία τους για αυτό, αλλά δεν ήταν οι μόνοι. Κι αυτό διότι και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει εκφράσει τα παράπονά του για το καλεντάρι.

Οι τραυματισμοί πλήττουν συνεχώς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται για τους συλλόγους και τις εθνικές τους ομάδες και έχουν βάλει ξανά στο τραπέζι ένα θέμα για το οποίο μίλησε και ο πρώην φυσιοθεραπευτής της Μπαρτσελόνα, Χουάνχο Μπράου, ​​ο οποίος πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν πρώτο το βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, παραχωρώντας, εάν χρειαστεί, μέρος του μισθού τους προς όφελος της υγείας τους. 

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, στη Συνέλευση της ECA που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (10/10) στην Αθήνα, αναγνώρισε, αφενός, ότι το ημερολόγιο δεν απορροφά πλέον περισσότερους αγώνες: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το ημερολόγιο αγώνων έχει φτάσει στο μέγιστο της χωρητικότητάς του. Έχουμε φτάσει στα όρια».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της UEFA, πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει μόνο ορισμένους συλλόγους και συγκεκριμένα παίκτες: «Ο αντίκτυπος δεν είναι ο ίδιος: ορισμένοι σύλλογοι έχουν πολύ φορτίο, αλλά πολλοί άλλοι έχουν άφθονο δυναμικό. Για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα παιχνίδια».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να πω. Ποιος παραπονιέται; Αυτοί που έχουν τους υψηλότερους μισθούς και αυτοί που έχουν 25 ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου. Όσοι κερδίζουν λιγότερα και μετά βίας έχουν έντεκα παίκτες δεν παραπονιούνται και τους αρέσει να παίζουν».