Ανανεώνει ο Τσίλγουελ με την Τσέλσι

Μπεν Τσίλγουελ

i

©printscreen

Ανανεώνει ο Τσίλγουελ με την Τσέλσι

Κώστας Τσιακλής • 14:40 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 14.08.2024

Ο Μπεν Τσίλγουελ είναι έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι και να παραμείνει στο «Στάνφορντ Μπριτζ» μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Η Τσέλσι θέλει να βάλει τέλος στις ελπίδες της Μάντσεστερ Σίτι να αποκτήσει τον Μπεν Τσίλγουελ και ετοιμάζεται να προσφέρει νέο τετραετές συμβόλαιο στον Άγγλο αμυντικό. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της «The Athletic», Ντέιβιντ Ορνστάιν, ο αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του και θα παραμείνει στο «Στάνφορντ Μπριτζ» μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Μπορεί το τρέχων συμβόλαιο του Τσίλγουελ να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025 και να μην υπάρχει κάποιος κίνδυνος να αποχωρήσει ως ελεύθερος μετά το τέλος της φετινής σεζόν ωστόσο η Τσέλσι βιάζεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Άγγλο καθώς είναι ενήμερη για το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Ο Τσίλγουελ πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν και φαίνεται ότι θα κερδίσει τη «μάχη» με τον Μαρκ Κουκουρέγια για τη θέση του αριστερού μπακ. Μέχρι στιγμής ο 26χρονος έχει καταγράψει 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο Άγγλος διεθνής αποκτήθηκε από τους «μπλε» το καλοκαίρι του 2020 με περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ από τη Λέστερ. Το ντεμπούτο του με τους Λονδέζους ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στη νίκη με 6-0 επί της Μπάρνσλεϊ για το Carabao Cup. Άξιζει να σημειωθεί ότι εκείνη τη μέρα είχε δώσει και την πρώτη του ασίστ (στον Ολιβιέ Ζιρού για το 6-0). Συνολικά ο Τσίλγουελ έχει εννέα γκολ και 12 ασίστ σε 80 εμφανίσεις.