Φεύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι: Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ετοιμάζει το νέο της «παλάτι»

Τοντ Μπόελι - Τσέλσι

Φεύγει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι: Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ετοιμάζει το νέο της «παλάτι»

Κώστας Τόπας 09:48 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 11.09.2024

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League, Τσέλσι έχει ξεκινήσει συζητήσεις για ενδεχόμενη αποχώρηση από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και μετακόμιση σε νέο γήπεδο.

Οι Λονδρέζουν έχουν περάσει ολόκληρη την ιστορία τους στο γήπεδο, το οποίο βρίσκεται στο κοντινό Φούλαμ, από το 1905. Όπως και άλλα ιστορικά γήπεδα ποδοσφαίρου, έχει υποβληθεί σε πολλά σημαντικά έργα ανάπλασης από τη δεκαετία του 1900.

Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής της Δυτικής κερκίδας το 2001, η Τσέλσι, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League, αντιμετώπισε ακόμη και κρίση που αποφεύχθηκε μόνο από τον τότε ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το 2015, ανακοινώθηκε ότι η Τσέλσι σκόπευε να κατασκευάσει ένα γήπεδο 60.000 θέσεων στο χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ», με το έργο να εγκρίνεται από το τοπικό συμβούλιο το 2017. Το στάδιο έχει χωρητικότητα 40.196 θεατών.

Τώρα, σύμφωνα με τον Guardian, η Τσέλσι έχει συζητήσει για να μετακομίσει στο Earl's Court, το οποίο βρίσκεται στο Κένσινγκτον και Τσέλσι. Οι Μπλε έχουν συνομιλίες με την Transport for London, η οποία διατηρεί την τοποθεσία, αλλά λέγεται ότι υπάρχουν σημαντικά εμπόδια στον δρόμο.

Ένα από αυτά είναι ότι η Επιτροπή Ανάπτυξης του Earl's Court παρουσιάζει το «ρυθμιστικό σχέδιο» της στα τοπικά συμβούλια την επόμενη εβδομάδα για την ανάπλαση της περιοχής - αλλά δεν περιλαμβάνεται γήπεδο ποδοσφαίρου. Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι τα σχέδια θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολύ ακριβά - κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Τσέλσι να παρέμβει στα σχέδια για την κατασκευή ενός γηπέδου πολλαπλών χρήσεων που θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει την κατασκευή οικονομικών κατοικιών στην τοποθεσία.

Ο συνιδιοκτήτης και πρόεδρος των «μπλε», Τοντ Μπόελι έχει ήδη μιλήσει για τα σχέδια του συλλόγου για ένα νέο γήπεδο, υποδεικνύοντας ότι η τοποθεσία του «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ζήτημα. Μιλώντας σε φόρουμ του Bloomberg τον Μάιο, είπε: «Βρισκόμαστε βασικά στην καρδιά του δυτικού Λονδίνου.

Αλλά έχουμε μόνο ένα γήπεδο που χωράει περίπου 40.000 θέσεις και το να μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του γηπέδου και το μέγεθος του γηπέδου είναι πραγματικά μια προτεραιότητα για εμάς κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Έχει ήδη ξεκινήσει, πρέπει να κάνεις πολλές συζητήσεις με πολλές εκλογικές περιφέρειες, γιατί είσαι στη μέση του Λονδίνου.

Τα καλά νέα είναι ότι βρίσκεσαι στη μέση του Λονδίνου. Αλλά τα κακά νέα είναι ότι βρίσκεσαι στη μέση του Λονδίνου».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!