Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Τσέλσι, αντιμέτωπη με «εφιάλτη»: Ο αγώνας κοντά στα σύνορα της Κίνας και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Τσέλσι - Έντσο Μαρέσκα

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Τσέλσι, αντιμέτωπη με «εφιάλτη»: Ο αγώνας κοντά στα σύνορα της Κίνας και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Κώστας Τόπας 09:21 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 16.09.2024

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League, Τσέλσι αναμένεται να έχει ένα δύσκολο ταξίδι στην Ευρώπη αργότερα αυτή τη σεζόν.

Η Τσέλσι ετοιμάζεται να ζήσει έναν εφιάλτη που πιθανότατα θα μπορούσε να μην έχει για την σεζόν της στο UEFA Conference League, αφού ένας από τους αγώνες της μεταφέρθηκε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την αρχική του έδρα.

Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα είχε ένα σχετικά καλό ξεκίνημα στη σεζόν της στην Premier League με δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα μέχρι στιγμής, ούσα όγδοη στην κατάταξη του πρωταθλήματος, μετά και τη νίκη επί της Μπόρνμουθ με 1-0.

Το έκανε κι αυτό: Ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ έγραψε αρνητική ιστορία στο Μπόρνμουθ - Τσέλσι που κανείς δεν περίμενε
PREMIER LEAGUE

08:53 - 15.09.2024

Το έκανε κι αυτό: Ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ έγραψε αρνητική ιστορία στο Μπόρνμουθ - Τσέλσι που κανείς δεν περίμενε

Οι οπαδοί επικρίνουν τον Άντονι Τέιλορ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού κατέρριψε ένα ρεκόρ στην Premier League, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τσέλσι με την Μπόρνμουθ.

Η ομάδα του «Στάμφορντ Μπριτζ» έχει ήδη ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, αφού κέρδισε την ελβετική ομάδα Σερβέτ στα play offs της Conference League για να φτάσει στην κύρια φάση της διοργάνωσης. Η Τσέλσι επρόκειτο να παίξει στο Europa League χάρη στον τερματισμό της στην έκτη θέση την περασμένη σεζόν, μόνο για να υποβιβαστεί στο Conference League όταν η όγδοη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας.

Η Τσέλσι ξεκινά τη φάση του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου, όταν θα υποδεχθεί τη βελγική Γάνδη στην έδρα της, πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό αργότερα εκείνο τον μήνα. Η αρμενική ομάδα Νόα θα ταξιδέψει στη συνέχεια στο Λονδίνο για να τεθεί αντιμέτωπη με τους «μπλε», προτού η ομάδα του Μαρέσκα μεταβεί στη Γερμανία προς το τέλος του μήνα για να αντιμετωπίσει τη Χαϊντεχάιμ.

Ο τελευταίος αγώνας της Τσέλσι στο Conference League στην πρώτη κύρια φάση της διοργάνωσης είναι στο «Στάφμορντ Μπριτζ», όταν θα φιλοξενήσει τη Σάμροκ Ρόβερς, την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, η προτελευταία της αναμέτρηση είναι τον Δεκέμβριο και η οποία πρόσφατα άλλαξε έδρα και θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα για τους παίκτες του Μαρέσκα για αρκετούς καλούς λόγους.

Η Τσέλσι θα ταξιδέψει στο Καζακστάν για μια μονομαχία με την Αστάνα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και επρόκειτο να παίξει τον αγώνα στην Αστάνα Αρένα του συλλόγου. Ωστόσο, η «Sun» αναφέρει ότι πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης στον αγωνιστικό χώρο και σημαίνει ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί πλέον εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στην άλλη πλευρά του έθνους.

Το Almaty Ortalyk Stadion στο Αλμάτι θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Κιργιστάν και απέχει περίπου 402 χιλιόμετρα από την Κίνα. Δεδομένου ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, θα είναι χειμώνας και αυξάνει την προοπτική ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να παιχτεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, με τα θερμόμετρα να δείχνουν μεταξύ δύο και μείον επτά βαθμούς Κελσίου τη συγκεκριμένη ώρα.