Απτόητη η Τσέλσι: Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο

Ο Τζέιντον Σάντσο με τον Έντσο Μαρέσκα - Φωτ. IMAGO

Απτόητη η Τσέλσι: Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο

Κώστας Τόπας 12:29 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 21.09.2024

Η Τσέλσι, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Conference League, παρά το γεγονός ότι δαπάνησε αμέτρητα χρήματα το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ρόστερ, ετοιμάζεται για περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Ήταν άλλη μια πολυάσχολη μεταγραφική περίοδος για την Τσέλσι, την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Conference League, αυτό το καλοκαίρι καθώς αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Πέδρο Νέτο, Ζοάο Φέλιξ, Κίρναν Χαλ, Φίλιπ Γιόργκενσεν, Μάικ Πέντερς, Άαρον Ανσελμίνο, Ρενάτο Βέιγκα, Κάλεμπ Ουάιλι, Μαρκ Γκίου, Τόσιν Ανταραμπιόγιο και ο Τζέιντον Σάντσο, μεταξύ άλλων.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, υποστηρίχθηκε ότι η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει έως και 40 παίκτες στην ομάδα της λόγω των ηχηρών δαπανών της. Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί διαψεύστηκαν την Παρασκευή (20/09) όταν η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα δημοσίευσε την επίσημη φωτογραφία της ομάδας της για τη σεζόν 24/25. Σε αυτήν απεικονίζονται 29 ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, η Τσέλσι ήταν η ομάδα που δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα μεταγραφικά παράθυρα, με 300 εκατομμύρια ευρώ να ξοδεύονται για την ενίσχυση ρου ρόστερ.

Παρ' όλα αυτά, ο Έντσο Μαρέσκα δεν βλέπει την Τσέλσι έτοιμη να ανταγωνιστεί τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη και τη δεύτερη αντίστοιχα στον πίνακα της Premier League.

«Νομίζω ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ που είναι μπροστά μας, αναμφίβολα. Ας ελπίσουμε (αν) προοδεύσουμε και (συνεχίσουμε) να βελτιωνόμαστε, μπορούμε σιγά-σιγά να είμαστε κοντά τους. Αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι είναι μπροστά από τους υπόλοιπους.

«Όπως έχω πει, ο λόγος για τον οποίο ο ένας σύλλογος είναι εννέα χρόνια με τον ίδιο προπονητή (ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι το 2016), ο άλλος (ο Μίκελ Αρτέτα στην Άρσεναλ) είναι πέντε χρόνια. Οι υπόλοιποι σύλλογοι… είναι λίγος χρόνος».

Όταν πιέστηκε αν αυτό σήμαινε ότι η Τσέλσι πρέπει να αγοράσει περισσότερους παίκτες, ο Μαρέσκα πρόσθεσε: «Ο στόχος μετά το περασμένο καλοκαίρι είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε λιγότερα πράγματα αλλά πιο συγκεκριμένα. Αυτός είναι ο στόχος για τον Ιανουάριο και για το επόμενο καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να είναι έτσι».

Οι παίκτες του Έντσο Μαρέσκα απέχουν πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και θα επιστρέψουν στη δράση της Premier League αυτό το Σάββατο (21/09, 14:30) για τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ.