Ο μεγάλος «εμφύλιος» στην Τσέλσι συνεχίζεται: Μπόελι εναντίον Εγκμπάλι και στο βάθος αδιέξοδος

Τοντ Μπόελι - Φωτ. IMAGO

Ο μεγάλος «εμφύλιος» στην Τσέλσι συνεχίζεται: Μπόελι εναντίον Εγκμπάλι και στο βάθος αδιέξοδος

Κώστας Τόπας 11:33 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 08.09.2024

Το κλίμα στις τάξεις της Τσέλσι δεν είναι και το καλύτερο, μετά το γεγονός ότι ο Τοντ Μπόελι έχει έρθει σε ρήξη με τον συνιδιοκτήτη του συλλόγου κυρίως για μεταγραφές.

Η Τσέλσι είναι ένα χάος τόσο αθλητικά όσο και θεσμικά. Στα κακά αποτελέσματα που έχει πετύχει τις τελευταίες σεζόν προστίθεται η ασταθής και ακατανόητη μεταγραφική πολιτική της, η οποία την οδήγησε να ξοδέψει 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ από τότε που ο Αμερικανός, Τοντ Μπόελι αγόρασε τον σύλλογο και ανέλαβε την προεδρία τον Μάιο του 2022.

Όμως πίσω από κλειστές πόρτες, στα γραφεία, η κρίση στην Τσέλσι είναι λανθάνουσα. Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο Κρις Τζούσαρεκ άφησε τη θέση του ως εκτελεστικός διευθυντής, μόλις ένα χρόνο μετά την άφιξή του, μετά την κριτική που η διοίκηση του έχει προκαλέσει στους θαυμαστές λόγω της αύξησης των τιμών των εισιτηρίων.

Ο Μπόελι και ο Εγκμπάλι, ο ένας απέναντι στον άλλο

Αλλά η κρίση είναι πολύ βαθύτερη και επηρεάζει την ίδια την ηγεσία της Τσέλσι σε σημείο που ο Μπόελι θα ήταν έτοιμος να ετοιμάσει τις βαλίτσες του και να φύγει από το Λονδίνο λόγω των περίπλοκων σχέσεών του με τον Μπεντάντ Εγκμπάλι, συνιδιοκτήτη της Τσέλσι για λογαριασμό της Clearlake Capital.

Ο Μπόελι έγινε πρόεδρος του συλλόγου τον Μάιο του 2022 αφού ήταν μέλος της εταιρείας χαρτοφυλακίου που αγόρασε την Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Δύο χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός μεγιστάνας διατηρεί διαφωνίες με το επενδυτικό ταμείο Clearlake Capital, τον πλειοψηφικό μέτοχο με το 61,5% των τίτλων, για την πολιτική που θα ακολουθήσει.

Η πρόσφατη μεταγραφική αγορά, που ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου, βρίσκεται ιδιαίτερα στο επίκεντρο των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών. Τα μεγάλα έξοδα σε συνδυασμό με τα κακά αθλητικά αποτελέσματα έχουν περιπλέξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο φατριών.

Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο Bloomberg, «οι διιστάμενες απόψεις για την πολιτική προσλήψεων της Τσέλσι, η κακή απόδοση της ομάδας και η αδυναμία να προχωρήσει η κατασκευή ενός νέου γηπέδου συνέβαλαν στο ρήγμα». 

Η νέα μέρα για την Τσέλσι

Ο «Guardian» ανέφερε τώρα ότι ο Μπόελι είναι πρόθυμος για μια λύση που θα επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να σιγοβράζουν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς, ο Αμερικανός δεν θα μπορούσε να πουλήσει σε τρίτο μέρος χωρίς την άδεια της εταιρείας Clearlake. Αλλά ο Μπόελι αρνείται να αναγκαστεί να αποχωρήσει, αν και αναγνωρίζει ότι η διοικητική δομή του συλλόγου είναι αβάσιμη.

Η Clearlake Capital λέγεται ότι βρίσκεται σε παρόμοια βάση με τον Μπόελι. Η αμερικανική εταιρεία private equity κατέχει μερίδιο 61,5% και θεωρεί ότι η επένδυση είναι μακροπρόθεσμη, επομένως δεν θα είναι έτοιμη να πουλήσει μετοχές.

Θα είναι δύσκολο να βρεθεί λύση σε αυτή τη σύγκρουση στην αίθουσα συνεδριάσεων. Οι οπαδοί της Τσέλσι θα ελπίζουν ότι η αναταραχή δεν επηρεάζει τις επιδόσεις στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η ομάδα φαίνεται να βελτιώνεται σε διαδοχικές απογοητευτικές σεζόν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!