Αυτά μόνο η Τσέλσι: Εχει ξοδέψει 200 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τερματοφύλακες!

Τιμπό Κουρτουά - Φωτ. IMAGO

Αυτά μόνο η Τσέλσι: Εχει ξοδέψει 200 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τερματοφύλακες!

Κώστας Τόπας 13:53 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 28.08.2024

Η Τσέλσι στοχεύει μόνο σε... τερματοφύλακες! Η ομάδα του Λονδίνου έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον σύλλογο της Ευρώπης για την ενίσχυση στον «άσο», δαπανώντας 200 εκατομμύρια ευρώ!

Από την αποχώρηση του Τιμπό Κουρτουά το 2018, η Τσέλσι έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πρόβλημα που αποτυπώνεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η ομάδα του Λονδίνου είναι αυτή που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για τερματοφύλακες τα τελευταία έξι χρόνια και ακόμα κι έτσι δεν έχει καταφέρει να καλύψει την αποχώρηση του Βέλγου.

Η υπογραφή του Μάικ Πέντερς, που εντάχθηκε στους «μπλε» έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύει την ένατη προσθήκη στα γκολπόστ τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή από τότε που ο Κουρτουά έφυγε για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιατί το γκολ του Πάλμερ κόντρα στη Γουλβς δεν θα έπρεπε να μετρήσει λόγω ενός ασυνήθιστου κανονισμού
PREMIER LEAGUE

11:21 - 26.08.2024

Γιατί το γκολ του Πάλμερ κόντρα στη Γουλβς δεν θα έπρεπε να μετρήσει λόγω ενός ασυνήθιστου κανονισμού

Ο αστέρας της Τσέλσι, Κόουλ Πάλμερ, σημείωσε ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης εναντίον της Γουλβς την Κυριακή, αλλά τα πλάνα δείχνουν ότι το γκολ έπρεπε να είχε ακυρωθεί.

Ο Βέλγος, το «Χρυσό Γάντι» της Premier League το 2017, έφυγε για την ομάδα της Ρεάλ μετά από μια τελευταία αδύναμη σεζόν στην Τσέλσι και οι «μπλε» πίστευαν ότι θα τον κάλυπταν το κενό με τον Κέπα, για τον οποίο πλήρωσαν 81 εκατομμύρια στην Μπιλμπάο, τιμή ρεκόρ. Εκείνη τη σεζόν 2018-2019, η Τσέλσι ξεκίνησε με μεγάλο αστέρι τον Ρομπ Γκριν, τον Αργεντινό Γουίλι Καμπαγιέρο και τον Κέπα.

Ωστόσο, ο Βάσκος, που στην πρώτη του σεζόν είχε ήδη ένα μεγάλο χάος με τον Ιταλό προπονητή Μαουρίτσιο Σάρι, όταν δεν ήθελε να αντικατασταθεί στα τελευταία λεπτά της παράτασης του τελικού του League Cip, δεν άρεσε ποτέ στον Φρανκ Λάμπαρντ, που έφτασε ένα χρόνο αργότερα.

Αυτό έκανε την Τσέλσι να πληρώσει 24 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2020 για τον Εντουάρντ Μεντί από τη Ρεν, ο οποίος σύντομα ανέλαβε την αρχική θέση του Κέπα και κατέκτησε το Champions League, δεχόμενος μόνο δύο γκολ στη φάση των νοκ άουτ. Τρίτος τερματοφύλακας ήταν ο Μάρκους Μπετινέλι, ελεύθερος από τη Φούλαμ.

Ο Καμερουνέζος ήταν βασικός τη σεζόν 2020-2021 και τη σεζόν 2021-2022, προτού η πτώση της φόρμας του επαναφέρει στην αρχική ενδεκάδα τον Κέπα, ο οποίος μόλις είχε παίξει έντεκα παιχνίδια σε δύο σεζόν. Το καλοκαίρι του 2022, η Τσέλσι πλήρωσε εννέα εκατομμύρια για τον Γκάμπριελ Σλονίνα.

Η σεζόν 2022-2023 ήταν η τελευταία για τον Κέπα στην Τσέλσι μέχρι σήμερα, γιατί αναμένεται να επισημοποιήσει τον δανεισμό του στην Μπόρνμουθ τις επόμενες ώρες. Το επόμενο καλοκαίρι οι Λονδρέζοι υπέγραψαν τον Ρόμπερτ Σάντσεθ, για 23 εκατομμύρια, και τον Τζόρτζε Πέτροβιτς, για 16 εκατομμύρια, και ο Ισπανός έπαιξε 16 παιχνίδια και ο Σέρβος 23.

Η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι κανένας από τους δύο δεν καθιερώθηκε ως βασικός είναι ότι, ενόψει αυτής της σεζόν, η Τσέλσι έχει βγει ξανά στην αγορά για να ενισχύσει τον στόχο. Ο Φιλίπ Γιόργκενσεν, για 23 εκατομμύρια, και ο Πέντερς, για 21 εκατομμύρια, έχουν φτάσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ μαζί τους είναι ο Λούκας Μπέργκστρομ και ο Έντι Μπιτς από την δεύτερη ομάδα.

Αυτά τα στοιχεία καθιστούν την Τσέλσι τον σύλλογο στην Ευρώπη που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για τερματοφύλακες, με συνολικά 196,59 εκατομμύρια, και ακόμη κι αν αφαιρούνταν η αγορά του Κέπα (81 εκατομμύρια), θα εξακολουθούσε να είναι έτσι. Η επόμενη ομάδα σε δαπάνες γκολ είναι η Άρσεναλ, με 92,8 εκατομμύρια σε έξι τερματοφύλακες. Συνολικά, η Τσέλσι είναι επίσης ο σύλλογος στην Ευρώπη που έχει αγοράσει τους περισσότερους τερματοφύλακες, εννέα, έναν περισσότερο από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!