Απίστευτο: Η Τσέλσι έχει ρόστερ 42 παικτών και ο Μαρέσκα καλείται να βρει λύση

Κόουλ Πάλμερ - Φωτ. IMAGO

i

©IMAGO

Απίστευτο: Η Τσέλσι έχει ρόστερ 42 παικτών και ο Μαρέσκα καλείται να βρει λύση

Κώστας Τόπας 10:36 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 23.07.2024

Ο Έντσο Μαρέσκα ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες τα ηνία της Τσέλσι και μπροστά του έχει ένα δύσκολο έργο καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί 42 ποδοσφαιριστές!

Αυτό που γίνεται στην Τσέλσι είναι πραγματικά «τρελό». Αν και η αθλητική διοίκηση είχε δίκιο με την επιλογή του Έντσο Μαρέσκα να ηγηθεί ενός «σπασμένου» έργου και από το οποίο μπορούσε να αποσπάσει όλες τις δυνατότητές της, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν επιτελικό σχεδιασμό που δεν φαίνεται καθόλου απλός.

Αρχικά, από σήμερα στο ρόστερ υπάρχουν 42 παίκτες. Και για να κατανοήσει καλύτερα κάποιος το μέγεθος του προβλήματος, χρειάζεται μόνο να δείτε ότι υπάρχουν κατά μέσο όρο τέσσερις παίκτες ανά θέση. Κάποιοι επιστρέφουν από δανεισμούς, άλλοι θα ψάξουν να βρουν διέξοδο και υπάρχουν και αυτοί που μόλις έφτασαν. Ας ρίξουμε μια ματιά στους ποδοσφαιριστές που έχει ο Έντσο Μαρέσκα στη «δική του» Τσέλσι:

Προς το παρόν, υπάρχουν έξι τερματοφύλακες στην αποστολή: Πέτροβιτς, Ρόμπερτ Σάντσες, Κέπα, Σλονίνα, Μπετινέλι και Μπέργκστρομ. Ο πρώτος κέρδισε τη θέση βασικού από τη δέκατη έκτη αγωνιστική της Premier League.

Ο Κέπα από την πλευρά του ήρθε στη Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει ο αντικαταστάτης του Κουρτουά και απογοητευμένος. Και επιστρέφει σε μια Τσέλσι στην οποία φαίνεται να μην έχει θέση. Ο Σλονίνα ήταν δανεικός στη βελγική Έουπεν και ο Μπέργκστρομ στη σουηδική Μπρομαποϊκάρνα. Ενώ ο Μπετινέλι υπηρέτησε ως τρίτος τερματοφύλακας.

Τα πράγματα σοβαρεύουν όταν φτάνουμε στην αμυντική γραμμή. Δεκατρείς ποδοσφαιριστές για τέσσερις θέσεις. Το λογικό θα ήταν να φύγουν τέσσερις για να διπλασιαστούν οι θέσεις. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι στη μεσαία γραμμή. Υπάρχουν δύο δεξιοί μπακ - ο Ρις Τζέιμς και ο Μάλο Γκούστο - και τρεις αριστεροί μπακ - οι Μαρκ Κουκουρέγια, Μπεν Τσίλγουελ και Κάλεμ Γουίλι (τελευταία απόκτηση από την Ατλάντα Γιουνάιτεντ).

Υπάρχουν όμως οκτώ σέντερ μπακ: Κόουλγουιλ, Φοφανά, Ντιμπασί, Μουκιναγί, Τσαλομπά, Σαρ, Γκίλχριστ και Ανταραμπιγιό. Ο τελευταίος επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Φούλαμ και οι άλλοι επτά ήταν ήδη εκεί πέρυσι. Ο Κόουλγουιλ ξεκίνησε ως βασικός μέχρι τον τραυματισμό του στα μισά, ο Ντιμπασί έπαιξε σχεδόν όλη τη σεζόν, ο Μουκιναγί κέρδισε τη θέση του στην τελική ευθεία, ο Σαρ «διώχθηκε», ο Τσαλομπά πέρασε τη μισή σεζόν στο ιατρείο - και σκοπεύει να πάρει μεταγραφή, αφού δεν είναι Ταξίδεψε με το γκρουπ για την αμερικανική περιοδεία -, ο Φοφάνα έκλεισε το έτος με μεγάλο κενό, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο και ο Γκίλχριστ δεν υπολογιζόταν.

Ο Ποτσετίνο χρησιμοποίησε στο σύστημα του δύο χαφ και έναν πλέι μέικερ μπροστά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι παίκτες όπως ο Κόουλ Πάλμερ και ο Ενκούκου μπορούν να παίξουν σε πιο προχωρημένες θέσεις, ο Μαρέσκα βρίσκει τον εαυτό του με ένα άλλο «overbooking» στη μεσαία γραμμή: Μόισες Καϊσέδο, Ρομέο Λάβια, Σιμουανιά Ουγκοσουκβού, Ρενάτο Βέιγκα, Έντσο Φερνάντες, Κόνορ Κάλαχερ, Κάρνεϊ Τσαλγιουμέκα, Κασέρε Κασαντεϊ, Κόουλ Πάλμερ, Κρίστοφερ Ενκούκου και Ομαρι Κέλιμαν. Οπως επίσης και τους Κίρναν Χολ και Άντρεϊ Σάντος, οι οποίοι επιστρέφουν από δανεισμούς.

Ερχόμενοι στην επιθετική γραμμή, βρίσκουμε το ίδιο πρόβλημα. Οι Μούντρικ Μαντουέκε και Στέρλινγκ έχουν εγγυημένη θέση στη βασική ενδεκάδα, ενώ ο Ντιέγκο Μορέϊρα ή ο Άντζελο Γκαμπριέλ θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τις ευκαιρίες τους.

Φυσικά, τα λεπτά είναι πραγματικά «ακριβά» στην κορυφή της επίθεσης. Οι Νίκολας Τζάκσον, Μπρόχα, Λουκάκου (που είναι περισσότερο εκτός παρά εντός), Ντάτρο Φοφανά, Ντέιβιντ Γουάσικτον και Μαρκ Γκίου θα «παλέψουν» για μια θέση στην οποία μπορεί να παίξει μόνο ένας. Το πρόβλημα στην Τσέλσι είναι μεγάλο...