Η Τσέλσι έχει στα πλάνα της να χτίσει υπερσύγχρονο γήπεδο
i

©imago

Η Τσέλσι έχει στα πλάνα της να χτίσει υπερσύγχρονο γήπεδο

Δημήτρης Χούπης 18:54 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:54 - 10.09.2024

Η διοίκηση της Τσέλσι έχει μπει σε σκέψεις να χτιστεί νέο μεγαλύτερο γήπεδο και να μετακομίσει από το Stamford Bridge.

Η Τσέλσι εδώ και δύο χρόνια έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα με τη μεταγραφική της πολιτική, αφού έχει ξοδέψει πάνω από ένα δις για νέους παίκτες. Πλέον η διοίκηση της ομάδας έχει μπει σε σκέψεις για νέο γήπεδο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Guardian στις τάξεις των «μπλε» έχουν στα πλάνα τους να χτίσουν ένα νέο γήπεδο μεγαλύτερο από το Stamford Bridge.

Το υπάρχον γήπεδο της Τσέλσι έχει χωρητικότητα 42.000 θέσεων και στο μυαλό τους η ομάδα θέλει να μετακομίσει στο Δυτικό Λονδίνο, στο Earls Court. Οι διαπραγματεύσεις με τους συνεργάτες για το πιθανό χτίσιμο ενός νέου γηπέδου έχουν ξεκινήσει, αλλά η Επιτροπή Ανάπτυξης της περιοχής στα δικά της πλάνα δεν περιλαμβάνεται γήπεδο.

Πιο αναλυτικά, θέλει να οικοδομήσει μια ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς όμως γήπεδο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο συμβούλιο του Hammersmith και Fulham, αλλά και στο Royal Borough of Kensington and Chelsea. Αν πάρει την έγκριση η Επιτροπή τότε θα σταθεί εμπόδιο για την ιδέα της ομάδας να χτίσει γήπεδο. Από τη μεριά της η Τσέλσι έχει στόχο να δημιουργήσει ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, κάτι που θα ήταν ελκυστικό όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Παρόλα αυτά η περίπτωση να παραμείνει η ομάδα στο Stamford Bridge, εάν δεν πάρει την έγκριση, υπάρχει στο τραπέζι. Οι «μπλε» λοιπόν θα καταθέσουν μια προσφορά, η οποία λέγεται ότι μπορεί να φτάσει κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος της διοίκησης της Τσέλσι πάντα είναι να χτιστεί το μεγαλύτερο και καλύτερο γήπεδο στο Νησί.