Οι σπατάλες της Τσέλσι στην εποχή Μπόελι: 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρεις σεζόν!

Πάλμερ - Φωτ. IMAGO

Οι σπατάλες της Τσέλσι στην εποχή Μπόελι: 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρεις σεζόν!

Κώστας Τόπας 14:02 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 02.09.2024

Μετά την αγορά του λονδρέζικου συλλόγου από τον Αμερικανό επιχειρηματία, οι «μπλε» είναι μακράν η ομάδα στον κόσμο που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές.

Πριν από λίγο καιρό, όταν κάποιος σκέφτηκε την Τσέλσι, φανταζόταν έναν από τους πιο ισχυρούς συλλόγους στο αγγλικό «Big Six», που ήταν κύριος διεκδικητής στη μάχη για τίτλους. Όλα αυτά άλλαξαν το 2022. Μετά την αποχώρηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς και την έλευση του Τοντ Μπόελι ως επικεφαλής των «μπλε», ο λονδρέζικος σύλλογος έχει πάρει μια περίεργη πορεία, εν μέρει, λόγω μιας μεταγραφικής πολιτικής που κανείς δεν καταλαβαίνει ακόμη σήμερα.

Από την άφιξη του Μπόελι, η Τσέλσι είναι η ομάδα που έχει επενδύσει τα περισσότερα στον κόσμο με 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ποσό σκανδαλώδες σε σχέση με τις επιτυχίες που σημειώθηκαν στο χορτάρι, οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμη. Το ισοζύγιο κερδών δεν αφήνει σε καλό σημείο ούτε τους Λονδρέζους, με αρνητική διαφορά 812 εκατ. ευρώ, αφού έχουν καταφέρει να εισπράξουν μόλις 520 εκατ. ευρώ για τις πωλήσεις τους.

Μαρινάκης και Κονέ μαζί στα VIP του «Στάμφορντ Μπριτζ» - Στο γήπεδο και ο Γουίλιαν!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:31 - 01.09.2024

Μαρινάκης και Κονέ μαζί στα VIP του «Στάμφορντ Μπριτζ» - Στο γήπεδο και ο Γουίλιαν!

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναγιώτη Κονέ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για το παιχνίδι της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας.

Μετά τους «μπλε», η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο δεύτερος σύλλογος στον κόσμο που έχει ξοδέψει τα περισσότερα στις τρεις τελευταίες σεζόν με 771,42 εκατομμύρια ευρώ, μια διαφορά άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ των δύο ομάδων. Το top 5 των επενδύσεων συμπληρώνουν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (660,08 εκατ.), Τότεναμ (600,85 εκατ.) και Άρσεναλ (530,40 εκατ.), σύλλογος με τον οποίο έχουν διαφορά 800 εκατομμύρια ευρώ.

89 παίκτες για την Τσέλσι!

Σε αυτές τις τρεις σεζόν, η Τσέλσι έχει αποκτήσει 89 παίκτες. Πολλοί από αυτούς έχουν δοθεί δανεικοί χωρίς να παίξουν ούτε ένα λεπτό ντυμένοι στα μπλε. Αυτό που ξεχωρίζει πάνω από όλα είναι η αγορά νέων ταλέντων, με τα οποία προσπαθούν να κάνουν ένα είδος κερδοσκοπίας, προσπαθώντας να μεγαλώσουν την αξία τους και μετά να αποκομίσουν κέρδη.

Οι πέντε πιο ακριβοί παίκτες αυτής της εποχής ήταν οι Έντσο Φερνάντες (121 εκατομμύρια), Μόισες Καϊσέδο (116 εκατομμύρια), Γουέσλεϊ Φοφανά (80 εκατομμύρια), Μικαϊλο Μούντρικ (70 εκατομμύρια) και Μαρκ Κουκουρέγια (65,3 εκατομμύρια), ποδοσφαιριστές με μεγάλες δυνατότητες, αλλά έχουν φτάσει σε αρκετά εξωφρενικές τιμές.

Μεταξύ τόσων δαπανών και κινήσεων, η μεταγραφική ενίσχυση για την Τσέλσι αυτή τη σεζόν τελείωσε με την απόκτηση 33 παικτών, με αποτέλεσμα ο Έντσο Μαρέσκα να πρέπει να έχει «πονοκέφαλο» κάθε φορά που προετοιμάζει τα πλάνα του. Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι η Τσέλσι θα εγκαταλείψει την προσπάθειά της να συνεχίσει να προσθέτει παίκτες...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!