Οριστική συμφωνία Τσέλσι - Μαρέσκα, η αστρονομική αποζημίωση που θα λάβει η Λέστερ

Έντσο Μαρέσκα

i

©Photo by Will Palmer/Sportsphoto/Allstar via Getty Images/Ideal Images

Οριστική συμφωνία Τσέλσι - Μαρέσκα, η αστρονομική αποζημίωση που θα λάβει η Λέστερ

Κώστας Τόπας 15:27 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 29.05.2024

H Τσέλσι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Έντσο Μαρέσκα, προκειμένου ο Ιταλός τεχνικός να αναλάβει τα ηνία των «μπλε».

Εδώ και αρκετό διάστημα, η Τσέλσι εργαζόταν για την πρόσληψη του Έντσο Μαρέσκα, καθώς είχε ήδη πάρει την απόφαση να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Ιταλός τεχνικός, αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με την οψιόν για ακόμη ένα χρόνο, ενώ η Λέστερ πρόκειται να λάβει περίπου 10 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση. Ο Μαρέσκα ήταν εκείνος που οδήγησε τη Λέστερ πίσω στην Premier League με μια υπέροχη σεζόν 97 βαθμών στην Championship και έλαβε πολλούς επαίνους για το στυλ παιχνιδιού που παρουσιάζεται.

Ο 44χρονος πέρασε μέρος της μαθητείας του μαθαίνοντας από τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι και διεύθυνε την ομάδα Under 23 του συλλόγου, κατακτώντας τον τίτλο της Premier League 2. Τώρα ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς τα έχει βρει σε όλα με την Τσέλσι, η οποία εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας τους.

Να τονιστεί ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και βοηθός μετέπειτα του Πεπ Γκουαρντόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, κέρδισε στη μονομαχία της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας τους Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι και Τόμας Φρανκ.

Οπως αναφέρεται στην Αγγλία, ο Μαρέσκα είναι ευγνώμων στους ιδιοκτήτες της Λέστερ που του έδωσαν την ευκαιρία να διοικήσει έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο και αν φύγει, θέλει να φροντίσει να διατηρεί καλές σχέσεις με τους οπαδούς και όλους στον σύλλογο. Γι' αυτό κι θα αποχωρήσει από τις «αλεπούδες» γεμίζοντας τα ταμεία τους.