«Πλήγμα» με Τσίλγουελ στην Τσέλσι

Μπεν Τσίλγουελ

i

©printscreen

«Πλήγμα» με Τσίλγουελ στην Τσέλσι

Κώστας Τσιακλής • 17:19 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 14.08.2024

Εκτός δράσης για αρκετό χρονικό διάστημα θα μείνει ο αριστερός μπακ της Τσέλσι, Μπεν Τσίλγουελ.

Νέο πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε στην Τσέλσι αφού ο Μπεν Τσίλγουελ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες.

Η Τσέλσι επικράτησε της Φούλαμ με 0-2 στο λονδρέζικο ντέρμπι και επέστρεψε στις νίκες στην Premier League έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Την ίδια ώρα όμως τα προβλήματα τραυματισμών δεν λένε να τελειώσουν αφού στη μακρά λίστα προστέθηκε και ο Μπεν Τσίλγουελ. Ο Άγγλος αμυντικός χτύπησε στο ματς με τη Μπράιτον για το Carabao Cup και σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο μήνες.

Οι εκτιμήσεις εξάλλου δεν ήταν καλές εξ αρχής αφού ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπράιτον είχε πει τα εξής: «Νομίζω ότι είναι άσχημα νέα. Από ό,τι μου είπε ο γιατρός ότι δεν είναι καλό, φαίνεται σαν ένας κακός τραυματισμός, αλλά πρέπει να τον αξιολογήσουμε τις επόμενες μέρες και θα δούμε την περίοδο που θα λείπει από την ομάδα. Αλλά δεν φαίνεται καλό. Νομίζω ότι είναι το ίδιο πόδι με αυτό που τραυματίστηκε την περασμένη σεζόν. Ήταν φρέσκος και έπαιξε μόνο 20 λεπτά κόντρα στην Άστον Βίλα. Είναι ο μηχανισμός της δράσης γιατί τραβήχτηκε από την πλάτη του τη στιγμή που έσυρε την μπάλα. Νομίζω ότι του έγινε φάουλ, αλλά μετά ήταν λίγο άτυχος με τον τρόπο που υπέστη τον τραυματισμό επειδή επηρεάστηκε για διαφορετικό λόγο».

Εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω τραυματισμού είναι επίσης ο αρχηγός Ρις Τζέιμς και οι Γουέσλι Φοφανά, Κρίστοφερ Ενκουνκού, Ρομέο Λάβια, Τρέβοχ Τσάλομπα, Κέρνι Τσουκουεμέκα, Μάρκους Μπετινέλι και Μπενουίτ Μπαντιασίλ. Τιμωρημένος είναι επίσης ο Μάλο Γκούστο.

Εξαιτίας αυτών των απουσιών, ο Μαρκ Κουκουρέγια μετακόμισε από το αριστερό άκρο της άμυνας στο δεξί. Πάντως ο Ισπανός τα πάει σχετικά καλά αφού μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες φορές που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα (ανεξαιρέτου θέσης).