Τσέλσι, πόσα θες να (ξοδέψεις ακόμα να) μας τρελάνεις;

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Τσέλσι, πόσα θες να (ξοδέψεις ακόμα να) μας τρελάνεις;

Ένα ακόμα καλοκαίρι, που η Τσέλσι πήρε πανεύκολα το πρωτάθλημα των μεταγραφών. Τα χρήματα που ξόδεψε; Τρελά...

Άλλες ομάδες περιμένουν τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού πως και πως, άλλες δεν έχουν και μεγάλη... κάψα. Άλλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν τεράστια χρηματικά ποσά, προκειμένου να ενισχυθούν σημαντικά, άλλες κινούνται πιο ταπεινά. Η Τσέλσι είναι σίγουρα μία ομάδα που και περιμένει πως και πως το καλοκαίρι για να βγει στην αγορά και έχει την ευχέρεια να σκορπάει άφθονο χρήμα.

Βέβαια, το καλοκαίρι του 2024 απείχε πολύ από το να μοιάζει με τις μεταγραφικές περιόδους του 2022 και του 2023, στις οποίες οι «μπλε» ξόδεψαν περισσότερα από 600 και 400 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, αλλά δεν έμεινε και πολύ πίσω φέτος. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεταγραφές των Μάικ Πέντερς (20 εκατ. ευρώ) και Άαρον Ανσελμίνο (16,5 εκατ. ευρώ), που δόθηκαν δανεικοί αμέσως στις ομάδες από τις οποίες αποκτήθηκαν, οι Λονδρέζοι έχουν ξοδέψει περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

15:47 - 03.09.2024

Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού

Η μεταγραφική περίοδος σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της και το τοπίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει για τις περισσότερες ομάδες, αφού ρίχτηκαν στην μάχη, καταθέτοντας σημαντικά ποσά για να εξασφαλίσουν τους μελλοντικούς τους παίκτες.

Παρόλο που ο Έντσο Μαρέσκα έπρεπε να καταφέρει να επιλέξει τους παίκτες που ταίριαζαν περισσότερο στα πλάνα του από τους περισσότερους από 40 ποδοσφαιριστές που είχε η Τσέλσι (αριθμός ρεκόρ) και ο αγγλικός σύλλογος σπεύδει να παραχωρήσει όσους δεν υπολογίζονται και δεν προπονούνται καν με την ομάδα, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κατάφεραν να μην έχουν τόσο αρνητικό ισοζύγιο όσο τις προηγούμενες χρονιές. Και αυτό γιατί μετά από 24 αποχωρήσεις παικτών μεταξύ πωλήσεων, μεταγραφών και παικτών που έληξαν το συμβόλαιό τους, η Τσέλσι έχει βγάλει περίπου 200 εκατ. ευρώ!

Φυσικά, η Τσέλσι είναι μια υπερπλήρης ομάδα. Και πως να μην είναι, αφού πυροδότησε πάλι αρκετές «βόμβες». Όπως με την απόκτηση του Πέδρο Νέτο έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού στο Δυτικό Λονδίνο, την επιστροφή του Ζοάο Φέλιξ, που κόστισε 52 εκατ. ευρώ, αλλά και τον δανεισμό του Τζέιντον Σάντσο. Μαζί με αυτούς, αποκτήθηκαν επίσης οι Ντιούσμπερι-Χολ (35 εκατ. ευρώ), Φιλίπ Γιόργκενσεν (24,5 εκατ. ευρώ), Μάικ Πέντερς (20 εκατ. ευρώ), Άαρον Ανσελμίνο (16,5 εκατ. ευρώ), Ρενάτο Βέιγκα (14 εκατ. ευρώ), Κάλεμπ Ουάιλι (10 εκατ. ευρώ), Μαρκ Γκίου (6 εκατ. ευρώ) και Τόσιν Ανταραμπιόγιο (ελεύθερος).

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως και η Μπράιτον, η οποία ξόδεψε 231 εκατ. ευρώ κοίταξε στα μάτια την Τσέλσι για τον άτυπο τίτλο πρωταθλήτριας μεταγραφών. Αλλά αυτός κατέληξε για ακόμη μία χρονιά στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Εξάλλου, μετά την αγορά του λονδρέζικου συλλόγου από τον Αμερικανό επιχειρηματία, Τοντ Μπόελι, η Τσέλσι είναι μακράν η ομάδα στον κόσμο που έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Ο αριθμός; 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ. Περισσότερα απ' όσα έχει ξοδέψει η Έβερτον σε ολόκληρη την ιστορία της...

Και μην ξεχνάμε ότι φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε και στη χώρα μας λόγω της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Europa Conference League (24/10, 19:45).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!