Παρελθόν ο Μπακαγιόκο από την Τσέλσι

Τιεμούε Μπακαγιόκο

i

©printscreen

Παρελθόν ο Μπακαγιόκο από την Τσέλσι

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 14.08.2024

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τιεμούε Μπακαγιόκο από τον σύλλογο.

Η Τσέλσι ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Τιεμούε Μπακαγιόκο, ο οποίος δόθηκε δανεικός τις τελευταίες πέντε σεζόν. 

Ο Μπακαγιόκο εντάχθηκε στην Τσέλσι από την Μονακό το καλοκαίρι του 2017 έναντι αμοιβής 40 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, ο Γάλλος χαφ δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει θέση βασικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και δεν έχει παίξει καν για τον λονδρέζικο σύλλογο από τον Μάιο του 2018. 

Αντίθετα δόθηκε δανεικός σχεδόν σε πολλες ευρωπαϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια των έξι ετών του στον σύλλογο. 

Αρχικά δόθηκε δανεικός στη Μίλαν, πριν πάει ξανά σε Μονακό, Νάπολι, και Μίλαν αλλά αυτή τη φορά για μια διετή θητεία στο «Σαν Σίρο». 

Καμία ομάδα δεν επέλεξε να τον κρατήσει. Το συμβόλαιο του Μπακαγιόκο με τη Τσέλσι είχε διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ωστόσοοι «μπλε» πήραν την απόφαση να τερματίσουν τη συνεργασία τους. 

Οι λεπτομέρειες της αποδέσμευσης του Γάλλου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά ο 28χρονος θα προσπαθήσει να βρει έναν νέο σύλλογο. 

Με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας ο Μπακαγιόκο πραγματοποίησε 43 συμμετοχές, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Σύμγωνα με ιταλικά δημοσιεύματα αρκετές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη περίπτωση του Γάλλλου. Μία εξ' αυτών είναι η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς ο Πορτογάλος προπονητής είναι θετικός στο ενδεχόμενο της απόκτησης του.