Κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών ο Φάμπρεγκας και γίνεται προπονητής
i

© prtscr

Κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών ο Φάμπρεγκας και γίνεται προπονητής

Sportal newsroom 19:49 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 14.08.2024

Μετά από μια λαμπρή καριέρα ο Τσεσκ Φάμπρεγκας πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να γίνει προπονητής.

Την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια πήρε ο Τσεσκ Φάμπρεγκας! Ο Ισπανός μέσος μετά από μια λαμπρή καριέρα 20 χρόνων ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι δεν θα απομακρυνθεί από τον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων της ιταλικής Κόμο, που αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του.

Ο Φάμπρεγκας ήταν ένας από τους καλύτερους χαφ στον κόσμο και αγωνίστηκε στις Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Μονακό. Συνολικά μέτρησε 739 συμμετοχές, 125 γκολ και 217 ασίστ, ενώ ήταν αναπόσπαστο μέρος της «Χρυσής Γενιάς» της εθνικής Ισπανίας, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε μια κυρίαρχη περίοδο μεταξύ 2008 και 2012.

Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Φάμπρεγκας:

«Με μεγάλη λύπη ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου. «Από τις πρώτες μου μέρες στην Μπάρτσα, την Άρσεναλ, την Μπάρτσα ξανά, την Τσέλσι, τη Μονακό μέχρι και τις τελευταίες στην Κόμο, θα τις εκτιμήσω όλες. Ήταν ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Όλοι όσοι με βοήθησαν, οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές, οι πρόεδροι, οι ιδιοκτήτες, οι οπαδοί και ο ατζέντης μου. Σε όλη την οικογένειά μου, από τους γονείς μου και την αδερφή μου μέχρι τη γυναίκα και τα παιδιά μου, εκτιμώ τις συμβουλές και την καθοδήγησή σας. Στους αντιπάλους μου που προσπάθησαν να με χτυπήσουν, σας ευχαριστώ που με κάνατε πιο δυνατό.

Άξιζε τον κόπο με όλες τις υπέροχες αναμνήσεις και τους φίλους που έχω κάνει στην πορεία. Έμαθα επίσης 3 γλώσσες και έγινα πιο συμπονετικός και σοφότερος κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου. Έζησα εμπειρίες που ποτέ δεν πίστευα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα πλησίαζα.

Δεν είναι όμως όλο θλίψη, καθώς τώρα θα περάσω τη λευκή γραμμή και θα αρχίσω να προπονώ τις ομάδες B και Primavera της Κόμο. Ένας σύλλογος και ένα έργο για το οποίο δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος. Αυτή η γοητευτική ποδοσφαιρική ομάδα κέρδισε την καρδιά μου από το πρώτο λεπτό και ήρθε κοντά μου την τέλεια στιγμή της καριέρας μου.

Λοιπόν, μετά από 20 απίστευτα χρόνια γεμάτα θυσίες, αφοσίωση και χαρά, ήρθε η ώρα να πω ευχαριστώ και αντίο σε αυτό το όμορφο παιχνίδι. Μου άρεσε κάθε λεπτό».

Tags: